Закінчено об'єднання ВТБ Банку і Зовнішторгбанку (Україна) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закінчено об'єднання ВТБ Банку і Зовнішторгбанку (Україна)

Фондовий ринок
750
Про це повідомив голова правління ВТБ (РФ), глава наглядової ради українського ВТБ Банку Андрій Костін на прес-конференції в Києві з нагоди презентації нового головного офісу банку на вул. Пушкінській.
"З 2 листопада в нас в Україні присутній один банк", - сказав він.
Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" голова правління ВТБ Банку Вадим Пушкарьов, "Зовнішторгбанк (Україна)" ліквідований 2 листопада у зв'язку із приєднанням на правах філії до ВТБ Банку.
На прес-конференції Пушкарьов уточнив, що на базі "Зовнішторгбанк (Україна)" створена Київська регіональна дирекція.
За його словами, через два-три роки ВТБ Банк має намір увійти в трійку найбільших українських банків. Він стане найбільшим оператором з російським рублем в Україні. Банк буде здійснювати банківське обслуговування Чорноморського флоту РФ.
Банкір також повідомив про намір банку активно розвивати роздрібний бізнес і навесні 2008 року презентувати нову роздрібну програму.
Як повідомляється в прес-релізі банку, активи об'єднаного банку групи ВТБ в Україні за січень-вересень 2007 року виросли у два рази і до 1 жовтня склали 8,5 млрд грн, клієнтський кредитний портфель також подвоївся і склав 6,3 млрд грн.
ВТБ Банк має намір до кінця 2007 року збільшити активи до 11,97 млрд грн, кредити юридичним особам - до 8,79 млрд грн, кредити фізичним особам - до 1,4 млрд грн, портфель коштів юридичних осіб - до 1,9 млрд грн, депозити фізичних осіб - до 1 млрд грн.
Як повідомлялося, акціонери ВАТ "ВТБ Банк" на загальних зборах 17 жовтня затвердили результати обміну акцій ЗАТ "Зовнішторгбанк (Україна)" на письмові зобов'язання ВТБ Банку у зв'язку з об'єднанням. У результаті 13-ї емісії акцій ВТБ Банку у зв'язку із приєднанням "Зовнішторгбанку (Україна)" в обсязі зареєстрованого статутного капіталу "Зовнішторгбанку (Україна)" випущено 2,75 млрд простих іменних акцій. Після реєстрації випуску акцій статутний капітал ВТБ Банку складе 643,784 млн грн.
У перспективі ВТБ Банк має намір збільшити статутний капітал в 3,35 рази, або на 1,515 млрд грн, - до 2,159 млрд грн шляхом додаткового випуску акцій. Питання про додвипуск простих іменних акцій номіналом 0,1 грн розглянуть загальні збори акціонерів банку 23 листопада. Розміщення акцій заплановане з 24 грудня 2007 року до 10 січня 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас