Відомство Шуфрича обвинуватили в неефективному використанні 301 млн. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомство Шуфрича обвинуватили в неефективному використанні 301 млн. гривень

Казна та Політика
112
Рахункова палата обвинувачує Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в неефективному використанні понад 301 млн. гривень бюджетних коштів в 2006-му та 1 півріччі 2007 року.
Відповідно до повідомлення прес-служби Рахункової палати, фахівці Рахункової палати провели аудита використання бюджетних коштів МінНС і виявили, що міністерство неефективно виконували бюджетну програму «Забезпечення заходів у сфері цивільного захисту».
За висновками фахівців, основна мета цієї програми - забезпечення захисту громадян від надзвичайних ситуацій і стихійного лиха - не досягнута.
«Показники ефективності, якості та кінцевого продукту, які були визначені в паспортах цієї бюджетної програми в 2006 і 2007 роках, не відповідали меті і назві бюджетної Програми», - говориться в повідомленні.
За даними прес-служби, виділені бюджетом кошти МінНС направляло на самозабезпечення (заробітну плату, заходи соціального захисту, премії та інше).
Рахункова палата відзначає, що на закупівлю нової техніки і коштів запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій і стихійних лих кошти, фактично, не використалися.
«Через відсутність належної бюджетної дисципліни в МінНС і підлеглих йому структурних підрозділах у ході використання коштів державного бюджету з цієї програми в 2006 році і в 1 півріччі 2007 року МінЕС використало з порушенням вимог чинного законодавства понад 15 млн. гривень бюджетних коштів, неефективно - понад 301 млн. гривень. Прямі витрати склали понад 16 млн. гривень», - підкреслюється в повідомленні.
Палата інформувала Верховну Раду, Кабінет Міністрів і Рада національної безпеки та оборони про результати аудита.
Як повідомлялася, раніше Рахункова палата обвинуватила Міносвіти в неефективному використанні 13 млн. гривень бюджетних коштів в 2005-2006 роках.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас