Сумську філію "НК "Альфа-нафта" оштрафовано за монопольне зловживання на 10 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сумську філію "НК "Альфа-нафта" оштрафовано за монопольне зловживання на 10 тис. грн

Енергетика
188
Антимонопольний комітет України оштрафував на 10 тис. грн філію №15 "Сумська" ТОВ "НК "Альфа-Нафта" за зловживання на ринку реалізації скрапленого газу у якості моторного пального. Таке рішення прийнято за результатами виїзного засідання Комітету в Сумах.
Як встановив Комітет, у квітні цього року філія необґрунтовано підвищила на 25% вартість пального, що реалізовувалося на АГНС у межах Недригайлівського району області. Адже, як показало розслідування, зростання закупівельних цін не потребувало такого збільшення роздрібних цін.
Такі дії Комітет визнав зловживанням монопольним становищем та застосував санкції.
Зі свого боку, філія ТОВ "НК "Альфа-Нафта" визнала порушення та зобов’язалася сплатити штраф до державного бюджету, що і було враховано під час накладення санкцій.
"Попереду - результати розслідування правомірності підвищення цією філією цін на скраплений газ і в інших районах Сумської області. Вже найближчим часом ми опрацюємо всю отриману в ході розслідування інформацію та приймемо виважене рішення", – зазначив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас