Грінспен виступив з черговим пророцтвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен виступив з черговим пророцтвом

Нерухомість
1278
Колишній голова ФРС США легендарний Алан Грінспен вважає, що скорочення числа непроданих будинків у США є основою для стабілізації фінансової системи Америки та всього світу, передає 6 листопада агентство Associated Press.
"Розв'язання критичної проблеми на ринку іпотечного кредитування позичальників з низьким кредитним рейтингом, а також, в цілому, стабілізація міжнародної фінансової системи перебуває в досить вузькій сфері, а саме необхідності позбутися від 200 тис. - 300 тис. зайвих житлових будинків”, - заявив Грінспен на форумі лідерів бізнесу в Токіо. Виступ Грінспена передавався відеоканалом з Вашингтона.
Алан Грінспен закликав центральні банки не намагатися запобігати формуванню "міхурів", оскільки це надзвичайно складне завдання. При цьому він підкреслив, що світова економіка може цілком успішно впоратися з високими цінами на сировинні товари завдяки більш твердій грошово-кредитній політиці центральних банків. Втім, Грінспен очікує, що попит на сировину буде тільки збільшуватися з боку економік, що бурхливо розвиваються.
Грінспен стурбований інфляційними процесами і наполягає, щоб центральні банки продовжували зберігати тверду грошово-кредитну політику на відповідному рівні. "Мені здається, що ми перебуваємо в процесі переходу з 20-18 літнього періоду зниження інфляції, починаючи рухатися в протилежному напрямку", - підкреслив він.
Незважаючи на високі ціни на нафту, які зашкалюють за $90, світова економіка цілком непогано розвивається, що пояснюється міцними фундаментальними основами. При цьому він відзначив, що розвиток технологій призведе до підвищення продуктивності в азіатських країнах, а також рівня життя в них, що неминуче приведе до ослаблення долара проти азіатських валют у довготерміновій перспективі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас