Доходи в український бюджет від проведення Євро-2012 втроє перевищать витрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи в український бюджет від проведення Євро-2012 втроє перевищать витрати

Казна та Політика
217
У Кабінеті міністрів України розраховують, що надходження від проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу в бюджети всіх рівнів перевищать бюджетні витрати більш ніж утроє.
Відповідну інформацію надав у понеділок департамент комунікацій влади і громадськості секретаріату Кабінету міністрів України в коментарі до постанови уряду від 31 жовтня. Цією постановою затверджене положення про Національне агентство з підготовки і проведення Євро-2012.
За даними департаменту, очікуваний рівень надходжень у бюджет від проведення чемпіонату складе близько 4,88 млрд грн, у той час як витрати складуть 1,42 млрд грн.
Передбачається, що на ігри фінальної частини чемпіонату Європи в Україну прибудуть 400 тис. іноземних туристів. Виходячи із приблизного рівня витрат на перебування одного туриста в розмірі $400 на добу, загальний обсяг вжитих туристами товарів і послуг складе $3,2 млрд або 19,2 млрд грн, з яких 3,2 млрд грн надійде в бюджет у вигляді податку на додану вартість.
На етапах підготовки і проведення фінальної частини турніру в Україні (2007-2012 роки) знадобиться 1,42 млрд грн, з яких 1,22 млрд грн - з державного бюджету, 0,2 млрд грн - з місцевих бюджетів. З інших джерел надійде 20 млрд грн. Такі фінансові витрати обумовлені необхідністю будівництва транспортної системи, розвитку готельної інфраструктури, реконструкції існуючих і будівництва нових спортивних споруд.
Буде, зокрема, за кошти держбюджету реконструйований НСК "Олімпійський" у Києві, стадіони "Шахтар" у Донецьку і "Чорноморець" в Одесі - за кошти відповідних футбольних клубів. За кошти місцевих бюджетів та інвесторів реконструюють стадіон "Металург" у Дніпропетровську і стадіон у Львові.
У період з 1 січня 2012 року до 31 вересня 2012 року планується виконати роботи загальною вартістю 18 млрд грн.
Виконання законодавчих актів по проведенню чемпіонату Європи з футболу і координацію органів влади буде здійснювати Національне агентство з питань підготовки і проведення Євро-2012. До роботи агентства будуть залучатися вчені, фахівці органів виконавчої влади, підприємств, організацій та ін.
Рішення агентства є обов'язковими для виконання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями і громадянами України. Витрати на забезпечення діяльності агентства складуть близько 12 млн грн у рік.
Як повідомлялося, Національне агентство з питань підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу повинно почати свою роботу з 1 січня 2008 року. У перший рік роботи Нацагентства його штат складе до 70 чоловік, до 2012 року він буде поступово збільшений до 95 людей.
Як відомо, Україна та Польща визначені УЄФА для проведення чемпіонату Європи-2012.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас