Партія регіонів виступила на захист RosUkrEnergo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія регіонів виступила на захист RosUkrEnergo

Енергетика
143
Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Василь Кисельов розповів, які можуть бути наслідки реалізації ініціативи Юлії Тимошенко скасувати RosUkrEnergo.
Зокрема Кисельов підкреслив, що вимоги Тимошенко ліквідувати RosUkrEnergo приведуть до того, що газ для України з 1 січня буде коштувати 230 доларів.
Крім цього народний депутат від ПР повідомив, що він дуже уважно ознайомився з усіма документами по цьому питанню. І, за його словами, у договорі, підписаному 1 січня 2006 року між Україною і Російською Федерацією, чітко визначено, що газ в Україну надходить із декількох джерел.
Російський газ від Газпрому надходить за ціною 230 доларів за тисячу кубометрів, а казахстанський, туркменський і узбецький газ - по 95 доларів.
У підсумку після перерозподілу постачань російського і середньоазіатського газу і його реалізації підприємством RosUkrEnergo кінцева ціна газу для українських споживачів становить 130 доларів за тисячу кубометрів.
Кисельов відзначив, що "як тільки буде ліквідоване RosUkrEnergo, як тільки буде розірваний цей договір, що з російською стороною укладений на п'ять років, і буде укладений прямий договір з російським Газпромом, то ціна на газ для України може скласти 230 доларів".
"Газпром газ дешевше нікому, у тому числі й Україні, не дасть", - підкреслив депутат.
Серед іншого, він також сказав, що підвищення цін на газ для України почалося з того, що Юлія Тимошенко, будучи прем'єр-міністром, своїм розпорядженням заборонила проводити розрахунки за постачання газу в Україну послугами за транзит.
Як повідомлялося, німецька компанія E.On, що є найбільшим міноритарієм Газпрому, запропонувала відмовитися від експорту російського газу через посередників, створених за участі Газпрому.
Уряд України підтримує можливий перехід на прямі відносини між Газпромом і НАК Нафтогаз України.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас