На Луганщині ліквідовано мережу конвертцентрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Луганщині ліквідовано мережу конвертцентрів

Кримінал
164
Податковою міліцією Луганської області ліквідована мережа "конвертаційних" центрів, що надавала послуги з мінімізації податкових зобов'язань і "конвертації" коштів. Про це "proUA" повідомили в прес-службі ДПА України.
Як повідомляє ДПА, Керівником злочинного синдикату виявився 32-літній бізнесмен. На території області під його керівництвом і контролем діяли три угруповання, що перебували в Луганську, Сєвєродонецьку і Рубіжному. Усього ж у незаконній діяльності було задіяно 12 чоловік, серед них був і керуючий відділення одного з банків.
Для переведення коштів у готівку використовувалася велика кількість "транзитних" і "фіктивних" підприємств, а обіг коштів фірм, які входили до складу "конвертаційних" центрів, становив від 300 до 500 тис. грн. за банківський день.
Діяльність „центрів" була припинена в ході спільної операції співробітників податкової міліції та органів внутрішніх справ. На виході з банку був затриманий кур'єр "конвертаторів" , у якого вилучено майже 150 тис. гривень готівкою, які призначалися для передачі "клієнтам". В офісах "конвертаційних" центрів і за місцем проживання учасників центрів вилучені печатки 18 фірм.
У порядку відшкодування збитку, нанесеного "конвертаторами" державі, на 47 рахунках, які використовувалися в протизаконній діяльності, арештовано майже півмільйона гривень, а також під арештом перебуває іномарка одного з керівників центра вартістю більше 135 тис. грн.
Тепер провадяться слідчо-оперативні дії, іде збір доказів про протиправну діяльність "конвертаторів", один з керівників "філії конвертаційного центру" уже затриманий, вживаються заходи для відшкодування нанесеного державі збитку.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас