Німецька каса зникла разом з грішми вкладників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька каса зникла разом з грішми вкладників

Кримінал
1345
Повертати гроші вкладникам кредитної спілки Berliner Bausparkasse нема кому - керівник зник разом із грішми.
Людей, які прийшли наприкінці минулого тижня до кредитної спілки Berliner Bausparkasse, чекала неприємна звістка - офіс за адресою Велика Васильківська, 5 (торгово-офісний комплекс "Арена") виявився закритий, а на дверях висіла табличка про припинення роботи. Співробітники "Арени" розповіли, що фірма ви'їхала напередодні пізно ввечері.
Нікого не виявилося і за адресою вул. Федорова, 28. В укладених договорах із вкладниками саме ця вулиця і номер будинку значаться як юридична адреса Berliner Bausparkasse.
Один із вкладників Berliner Bausparkasse - Тетяна - у минулий четвер відправилася до кредитної спілки з метою забрати вкладені кошти. Але на місці офісу Berliner Bausparkasse вона виявила абсолютно порожнє приміщення. Після цього Тетяна негайно поїхала до міліції і написала заяву.
Розслідування телефоном
Щоб прояснити ситуацію, кореспондент "Дела" зв'язався з одним із кредитних інспекторів Berliner Bausparkasse Катериною. Представившись вкладником, журналіст сказав, що хоче повернути свої кошти. У відповідь дівчина заявила, що гроші зараз повернути не вийде, тому що... кредитну спілку в середу ввечері пограбували. "Так що з усіх питань, пов'язаних з поверненням грошей, необхідно звертатися в РУВС Печерського району", - порадила Катерина. Вона також зізналася, що в Berliner Bausparkasse вже не працює - весь штат співробітників компанії розпущено, причому без виплати зарплати.
Подзвонивши в міліцію і представившись вкладником спілки, кореспондент почув у відповідь: "Зараз вам гроші не повернуть. Керівник Berliner Bausparkasse зник разом із грішми. Вам необхідно писати заяву в найближчому відділенні міліції. Крім заяви, потрібно надати договір із кредитною спілкою і документ про те, що всі платежі повинні здійснюватися через відділення Правекс-Банку". Щоправда, за словами співробітника міліції, сподіватися на повернення грошей можна тільки в тому випадку, якщо знайдуть директора фірми.
Перевірка на місці
Поряд з телефонним розслідуванням кореспондент вирішив відвідати офіс Berliner Bausparkasse у торгово-розважальному центрі "Арена-Клас". Там йому вдалося поговорити із вкладниками, які вже кілька днів намагаються повернути свої гроші.
Один з потерпілих, Володимир, розповів, що про проблеми кредитної спілки довідався з преси. В четвер прийшов в офіс Berliner Bausparkasse, сподіваючись розірвати договір і забрати гроші, але було вже пізно. За його словами, він ще влітку звернув увагу на рекламу дешевих кредитів на радіо, але гроші зважився внести тільки півтори тижні тому. Чому зважився? Нарешті повірив у кредити з низькою процентною ставкою.
Під час розмови із вкладниками біля дверей офісу з'явилися представники Berliner Bausparkasse. Менеджер компанії Юлія розповіла, що співробітники, як і вкладники, були шоковані тим, що сталося. "Зайшовши в середу ввечері в офіс, я випадково виявила, що відсутні камери відеоспостереження. Ми почали перевіряти наявність документів - їх не виявилося", - повідомила дівчина. "Керівник кредитної спілки Андрій Бєлокуров разом з усією документацією і розрахунковими грішми зник у невідомому напрямку", - підсумував комерційний директор Berliner Bausparkasse В'ячеслав.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас