З'явився новий вид телефонного шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явився новий вид телефонного шахрайства

Кримінал
1763
В Тюмені з'явився новий вид шахрайства - псевдоспівробітники стільникових компаній у зв'язку з нібито поганим зв'язком пропонують здійснити переустановку системи, в результаті абонент, набираючи певну комбінацію чисел, переводить свої кошти на чужий рахунок.
Про це повідомив старший помічник прокурора Тюменської області з взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Олена Мельникова.
"У Ленінському окрузі Тюмені під контролем прокуратури розслідується кримінальна справа за статтею 159 КК РФ (шахрайство). Підставою для її порушення стало звернення 22-річної жінки, яка стала в жовтні поточного року жертвою шахрая", - сказала співбесідниця агентства.
За її словами, на стільниковий телефон жінки подзвонив парубок і представився співробітником однієї зі стільникових компаній. Він пояснив, що у зв'язку зі скаргами клієнтів на поганий зв'язок, компанія проводить переустановку системи. Для підключення до неї необхідно три рази набрати певну комбінацію чисел.
"Жінка, не підозрюючи обману, набрала необхідні цифри. Через якийсь час їй прийшло SMS-повідомлення про те, що вона успішно перевела свої кошти на чужий рахунок. На сьогодні за справою провадяться оперативні заходи, спрямовані на встановлення шахрая", - відзначила співбесідниця агентства.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас