"Нафтогаз України" заплатив Deutsche Bank понад 27,3 млн дол. боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" заплатив Deutsche Bank понад 27,3 млн дол. боргу

Енергетика
89
НАК "Нафтогаз України" у жовтні переказав Deutsche Bank $27,3 млн у рахунок погашення кредиту в розмірі $600 млн, залученого в 2005 році. Таким чином, загальна сума виконання зобов'язань по цій позиці зросла до $81,8 млн, повідомив прес-центр державного холдингу в п'ятницю.
"Незважаючи на неплатежі підприємств теплокомуненерго за спожитий газ і безпрецедентне податкове навантаження на компанію, НАК "Нафтогаз України" протягом 2007 року значно підсилив свою фінансову збалансованість. Стабільне фінансове становище компанії дозволяє і буде дозволяти повністю виконувати свої зобов'язання перед інвесторами... Компанія в 2007 році безумовно виконує всі свої зобов'язання по єврооблігаціях", - відзначається в прес-релізі.
"Нафтогаз України" за десять місяців 2007 року виконав зобов'язання по кредитних угодах на суму більше $600 млн, зокрема, у лютому погасив кредит банку ABN AMRO у розмірі $200 млн, уточнює прес-центр.
Розмір кредитного портфеля НАКу в цей час перевищує $2,2 млрд, а його обслуговування коштує біля $200 млн у рік.
"Нафтогаз України" поєднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас