Вінниця економить 30 % газу завдяки модернізації теплових котелень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінниця економить 30 % газу завдяки модернізації теплових котелень

Енергетика
183
Модернізація теплових котелень у Вінниці цього року дозволить економити до 30% газу. Про це заявив міський голова Вінниці Володимир Гройсман під час прес-конференції в Києві.
Нині, за словами мера, у Вінниці 40 котелень, але їхню кількість планується збільшити за рахунок місцевого бюджету. Котельні, як повідомив Володимир Гройсман, мають працювати в автономному режимі, що призведе до зменшення витрат на утримання персоналу. Також у план модернізації входить переобладнання котелень, планується поступовий перехід на біопаливо.
Так, наприклад, у вінницькій котельні ДП «Теплокомуненерго» на одному з котлів встановлено пальники газові з струменево-щілинними модулями. Вони сертифіковані Державною системою сертифікації. Дана технологія забезпечує максимально повне спалювання газу, зменшення споживання електроенергії у 1,5 рази та зиження викидів в атмосферу. Очікувана економія газу - 600, 39 тис.м3 на рік. При встановленні пальників були виконані роботи з розширення пальникових ніш та реконструкції незначної частини внутрішніх газопроводів.
Володимир Гройсман також підтвердив інформацію про те, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вирішив виділити близько 10 млн. євро на реконструкцію теплових мереж Вінниці.
Ще один вид модернізації – безвідходне виробництво та біотехнології, що активно використовується на підприємстві з виготовлення паркетної дошки "Барлінек". Потужність підприємства дозволяє виготовляти 2 млн кв. м. легкомонтованої тришарової паркетної дошки з натурального дерева в рік. Сума інвестицій в будівництво заводу склала 50 млн євро. "Барлінек" працює на відходах власного виробництва – тирсі, стружці. За рахунок цього місто економить газ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас