Ющенко допускає часткову приватизацію "Нафтогазу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко допускає часткову приватизацію "Нафтогазу України"

Фондовий ринок
145
Президент Віктор Ющенко допускає часткову приватизацію Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" після оптимізації внутрішнього ринку газу.
Про це йдеться в інтерв'ю Ющенка, розміщеному на сайті інтернет-видання "Економічна правда".
"Для того щоб говорити про іншу модель власності цього підприємства ("Нафтогаз Україна"), нам потрібно навести порядок на самому ринку, а також у балансі цього підприємства. Це питання можна піднімати після того, як там буде наведений елементарний порядок. Тільки тоді це буде оптимальним рішенням ", - говориться в тексті інтерв'ю Президента.
На думку Ющенка, говорити про приватизацію компанії до такої оптимізації - означає послабляти державні позиції в контексті ролі цієї структури на внутрішньому газовому ринку.
Як повідомляло агентство, у лютому Верховна Рада заборонила реорганізацію і банкрутство підприємств магістрального трубопровідного транспорту.
В Україні 4 магістральні трубопровідні компанії: "Укртрансгаз", "Укртранснафта", "Укртранснафтопродукт" і "Укрхімтрансаміак".
"Укртрансгаз" є дочірнім підприємством "Нафтогазу України".
100% акцій "Укртранснафти" належить "Нафтогазу України".
"Укртранснафтопродукт" - держпідприємство, що об'єднало Бориспільське, Кременчуцьке, Лубенське і Лисичанське районні управління магістральними нафтопродуктопроводами.
"Нафтогаз України" є монополістом у транспортуванні газу транзитними газопроводами, монополістом у транспортуванні нафти нафтопроводами, а також найбільшим добувачем газу і найбільшим добувачем нафти в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас