ДКЦПФР прийняла положення про розрахунок вартості чистих активів ІСІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР прийняла положення про розрахунок вартості чистих активів ІСІ

Фондовий ринок
330
Розрахунок вартості чистих активів (ВЧА) інститутів спільного інвестування (ІСІ) буде відштовхуватися від ціни виконання біржових контрактів, така нова норма передбачена проектом відповідного положення Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України, затвердженим комісією минулого тижня.
"Розрахунок буде відштовхуватися від вартості біржового контракту - ціни їхнього виконання, а не просто укладених угод", - прокоментувала агентству "Інтерфакс-Україна" нововведення директор департаменту моніторингу і стратегії фондового ринку ДКЦПФР Олена Табала.
За її словами, найближчим часом проект буде оприлюднений на сайті комісії, після чого ДКЦПФР буде очікувати реакцію на нього з боку компаній управління активами (КУА).
"КУА треба буде працювати з фондовою біржею, щоб знати ціну виконання. Це може стати їхнім аргументом проти нового документа", - припустила Табала.
В.о. генерального директора Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ), що об’єднує всі КУА, Ольга Трипільська сказала агентству, що ще не знайома із затвердженою ДКЦПФР редакцією проекту положення, однак у цілому асоціація підтримує підхід про вибір за основу розрахунків єдиних для всіх цін виконання біржових угод.
За її словами, відсутність такого єдиного підходу сьогодні, з одного боку, створює складності для КУА при розрахунку ВЧА, а з іншого боку - простір для несумлінної конкуренції на ринку.
За даними УАІБ, у цей час в Україні діє близько 750 інвестиційних фондів, з яких близько 80% - венчурні, і 300 КУА.
ВЧА невенчурних ІСІ на 30 червня цього року становили близько 2 млрд грн, збільшившись із початку року на 70,5%, у тому числі відкритих - на 174%, до 170 млн грн, інтервальних - на 190%, до 107 млн грн, закритих - на 60%, до 1,729 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас