З'явились перші "біометричні" заправки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явились перші "біометричні" заправки

Енергетика
267
На автозаправках компанії Shell проходить тестування біометричної системи, що допомагає списати необхідну суму оплати за пальне з рахунку - досить лише відбитків пальців водія.
Подальша доля "біометричних заправлень" буде залежати від ходу експерименту. В Shell запевняютьь, що не допустять передачі біометричних даних третім особам і сподіваються на підвищення лояльності клієнтів.
Для автовласників стали доступні автозаправні станції, у яких тестуються нові біометричні системи. Про початок нового проекту заявила компанія Shell. Необхідну порцію пального для машини можна буде одержати за допомогою відбитків пальців: приклавши руку до спеціального пристрою, необхідно недовго почекати, поки система ідентифікує через платіжну систему стан рахунку водія. Перші десять заправок із "біометричними" системами, які зроблені компанією Pay By Touch (Сан-Франциско) з'явилися в районі Чикаго, передає AP.
"Наші клієнти постійно шукають способи, як зробити придбання бензину простішим, швидшим і безпечнішим, - говорить Кріс Сьюсс, менеджер з глобальних інновацій Shell. - При цьому вони не хочуть тривалих інструкцій - вони просто бажають мати такий спосіб". В Shell розраховують, що біометричні системи підвищать лояльність клієнтів, стануть конкурентною перевагою компанії. Чи буде розширена мережа заправлень із такими системами, залежить від того, чи припаде експеримент по душі водіям. Представник Американської асоціації розповсюджувачів нафтопродуктів Брендон Райт заявив, що раніше нічого не чув про використання біометрії при купівлі бензину.
"Але я не здивуюсь, якщо вона з'явиться на новому поколінні автозаправок, адже споживачі вимагають швидких і зручних способів оплати", - підкреслив Райт. Рішення від Pay By Touch недавно було впроваджено в мережі чиказьких продовольчих магазинів Sunflower. Як повідомляють представники цієї мережі, для оплати через біометричну систему зареєструвалися близько 2% відвідувачів. "Я думаю, що народ поки не довіряє новому рішенню, а деякі побоюються, що за відбитками пальців їх буде легко знайти агентам ФБР", - розповідає один з менеджерів Sunflower, пояснюючи невелику популярність біометрії.
"Клієнти, які реєструються для оплати через таку систему, повинні спершу переконатися, що їх дані не можуть потрапити до третіх осіб", - підкреслює у свою чергу Бет Гівенс, директор приватного центру з прав людини. Представники Shell запевняють, що система найбільш повно відповідає стратегії захисту інформації - продублювати або украсти чужий відбиток пальця неможливо.
Ще однією новинкою, що зустрінуть автолюбителі на 300 автозаправках Shell, стануть трансляції місцевих новин, прогнозу погоди і новин спорту на спеціальних екранах, організовані разом з компанією Fuelcast Media International, що платить нафтовикам за можливість транслювати на їх АЗС цей контент разом з рекламними роликами. За словами співробітників Shell, у цей час також проходять тестування бездротові портативні пристрої, за допомогою яких можна оплачувати заправлення не виходячи з машини
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас