Швейцарія відгукнулася на квартирний запит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія відгукнулася на квартирний запит

Нерухомість
691
Міністерство внутрішніх справ вчора повідомило про затримку підозрюваного в організації афери "Еліти-центру" Олександра Волконського у Швейцарії. За інформацією Інтерполу, він прибув до Женеви для одержання великого кредиту на придбання об'єктів нерухомості у Франції. Генпрокуратура очікує екстрадиції Волконського на Україну в надії одержати відповідь на питання: куди поділися гроші?
Вчора МЗС поширив заяву про те, що правоохоронні органи Швейцарської Конфедерації затримали громадянина Російської Федерації Олександра Волконського, якого півтора роки тому українське слідство оголосило в міжнародний розшук за підозрою в організації фінансової афери компанії "Еліта-Центр". За інформацією Ъ, затримка відбулося 15 жовтня в міжнародному аеропорті Женеви.
15 жовтня, за інформацією слідства, Олександр Волконський, використовуючи підроблений паспорт громадянина Ізраїлю, прилетів у міжнародний аеропорт Женеви. За попередніми даними, він прибув у Швейцарію з Росії в супроводі трьох іноземних громадян. Двоє з них могли бути його потенційними діловими партнерами, один - експертом з питань кредитування в країнах Західної Європи. Олександра Волконського затримали під час міграційної реєстрації і перевірки документів, коли співробітники Швейцарської поліції встановили, що дактилоскопія і фотографія російського громадянина повністю збігаються з тими, що є в одній з анкет Інтерполу.
У Олександра Волконського була вилучена безліч кредитних карток, цінних паперів, фінансових угод і документів, що стосується швейцарської банківської системи. За словами керівника українського бюро Інтерполу Ростислава Вергелеса, Олександр Волконський прибув у Швейцарію з метою одержання великого кредиту в одному з місцевих банків. "Після цього він збирався їхати у Францію - скуповувати нерухомість і земельні ділянки", - додав Вергелес.
Як повідомив джерело в правоохоронних органах, зовнішність підозрюваного із часу перебування на Україні не змінилося (раніше українське слідство припускало, що Волконський змінив її за допомогою пластичної хірургії). У той же час, за його словами, близько року тому російська міліція вилучила в Олександра Волконського документи на проведення пластичної операції із зміни структури зубного ряду, підготовлені однієї із приватних французьких клінік. "Можливо, це говорить про його намір інсценувати власну смерть, - припустив співрозмовник . - Є приклади, коли структура власного зубного ряду відтворюється на трупі, що потім спалюється, щоб криміналісти могли ідентифікувати останки тільки за зубами".
Генпрокуратура України вже направила у Федеральний департамент юстиції і поліції Швейцарської конфедерації пакет документів, необхідних для видачі Олександра Волконського українському правосуддю. За інформацією Ъ, 30 жовтня швейцарська сторона ініціювала процес екстрадиції затриманого на Україну. Крім того, українське слідство направило до Швейцарії додаткове клопотання про надання даних, що стосуються банківських рахунків, які використав підозрюваний.
До моменту видачі українським правоохоронним органам Олександр Волконський буде перебувати в женевській в'язниці. Втім, ця процедура може виявитися досить тривалою, оскільки затриманий відмовився від спрощеної процедури екстрадиції і зажадав повноцінного судового виробництва (остання екстрадиція зі Швейцарії з моменту затримки обвинувачуваного до моменту його прибуття на Україну зайняла дев'ять із половиною місяців).
За словами в. о. міністра внутрішніх справ Михайла Корнієнка, більшість питань слідства в справі "Еліти-центру" - "це питання до Волконського". "Якщо його видадуть, можна буде встановлювати механізм шахрайських дій, процес піде більш предметно", - сказав він. Тим часом Головне слідче управління МВС, у веденні якого знаходиться ця справа, не виключає, що Олександр Волконський міг бути підставною особою. "Так чи інакше, ми одержимо від нього відповідь на питання: куди ділися гроші?" - впевнений в. о. міністра.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас