Китай заборонив експорт іграшок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заборонив експорт іграшок

190
Китайська влада заявила, що більше 700 фабрикам, що виробляють іграшки в провінції Гуандун, заборонено поставляти свою продукцію за кордон.
Це рішення пов'язане із серією скандалів, під час яких китайські товари визнавалися небезпечними для споживачів Європи і США.
Про заборону оголошено після того, як уряд провів інспекції на 85% підприємств з виробництва іграшок у Гуандуні. У результаті перевірки 1726 заводів 764 підприємства втратили ліцензії на експорт товарів, а ще 690-м було запропоновано модернізувати виробництво і підвищити якість товарів.
У боротьбі за підвищення якості китайська влада також має намір оплатити тренінг для тисячі контролерів, що працюють на китайських іграшкових фабриках.
25 жовтня Mattel Inc. оголосила про відкликання 12 тис. іграшок у Великобританії та Ірландії у зв'язку з підвищеною кількістю свинцю у фарбі. Компанія повідомила про це Єврокомісію.
15 жовтня державне управління за контролем якості КНР і Національна карантинна інспекція КНР провели семінар у південній провінції Гуандун, де були випробувані нові методи контролю безпеки виготовленої продукції, зокрема, контроль і перевірка експортованих за кордон іграшок.
Наприкінці серпня Mattel відкликав іграшкову машинку Sarge (Сержант) з комплекту за мотивами мультфільму Cars (Тачки). Під відкликання через велику концентрацію свинцю підпадає 436 тисяч іграшок, з них 253 тисячі припадає на США, а 183 - на інші країни світу.
1 серпня компанія оголосила про відкликання майже мільйона зроблених у Китаї іграшок. Це в поєднанні із забороною на експорт іграшок змусило директора місцевої фабрики-виробника, що закупив токсичну фарбу у свого найкращого друга, повіситися.
У цей час Mattel намагається забрати всі дефектні товари з полиць магазинів.
Крім того, компанія заявила про розширення обсягів відкликання магнітних іграшок, зроблених у період між січнем 2002 і кінцем січня 2007 року.
Відкликання торкається ляльок, фігурок, ігрових наборів, з яких могли випадати маленькі потужні магніти. Усього відкликається 18,2 мільйони іграшок по всьому світу (з них біля половини - у США). В Mattel уточнюють, що більша частина цих іграшок більше не продається.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас