Жодна з компаній РФ не захоче постачати нафту "Укртатнафті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жодна з компаній РФ не захоче постачати нафту "Укртатнафті"

Енергетика
306
Торговельний представник Республіки Татарстан в Україні Ростислав Вахітов вважає, що жодна з російських компаній не захоче постачати нафту на ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) через сформовану навколо підприємства ситуацію.
"Жодна з російських компаній у даній ситуації не буде постачати невідомо кому свою нафту", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер.
Р.Вахітов відзначив, що керівництво Татарстану звернулося до АТ "Транснафта" та інших нафтових компаній РФ, і "всі вони засудили дії, що відбуваються навколо Кременчуцького НПЗ".
"Я дуже сумніваюся, що хтось постачатиме нафту в цій ситуації", - підкреслив він.
У той же час, за його словами, Міністерство палива та енергетики України вивчає можливість постачання азербайджанської нафти на підприємство залізничним транспортом.
"Мені посол сказав, що Бойко (міністр палива та енергетики України Юрій Бойко - ІФ) буде вагонами возити азербайджанську нафту. Але яка економіка буде?", - відзначив Р.Вахітов.
Як повідомлялося, Павло Овчаренко, який очолював правління "Укртатнафти" в 2003-2004 р., за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення на посаді приступив 19 жовтня до керівництва підприємством, тоді як відсторонений голова правління Сергій Глушко заявив про силове захоплення НПЗ. У зв'язку із цим "Татнафта" (РТС: TATN), що є основним постачальником сировини на "Укртатнафту", припинила постачання нафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас