Київрада виділить 70 млн гривень "Київському метрополітену" і "Київпастрансу" на регулювання цін на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада виділить 70 млн гривень "Київському метрополітену" і "Київпастрансу" на регулювання цін на проїзд

Казна та Політика
117
Київська міська рада вирішила виділити 70 млн гривень комунальним підприємствам "Київський метрополітен" і "Київпастранс" на регулювання цін на проїзд у наземному громадському транспорті і у метрополітені.
За внесення відповідних змін у міськбюджет-2007 проголосували 77 депутатів Київради при необхідних 61.
Зокрема, 40 млн гривень із цієї суми Київрада виділила комунальному підприємству "Київпастранс", а 30 млн гривень - комунальному підприємству "Київський метрополітен", з огляду на напружений фінансовий стан цих підприємств, постійний дефіцит оборотних коштів у зв'язку з невідповідністю чинних тарифів на проїзд його реальній собівартості.
Крім того, за рахунок перерозподілу асигнувань на капітальні вкладення, Київрада збільшила на 20 млн гривень капітальні вкладення в будівництво Куренівсько-Червоноармійської лінії метро від станції "Либідська" убік житлового масиву Теремки.
Як повідомляло агентство, у червні "Київський метрополітен" запропонував Київміськадміністрації підвищити тарифи на проїзд.
2006 рік комунальне підприємство "Київський метрополітен" закінчило зі збитком 49 млн. гривень, пояснюючи його тим, що тариф на проїзд у метро покриває менше 50% витрат підприємства на перевезення пасажирів.
"Київський метрополітен" вважає, що тариф на проїзд повинен становити 1 гривня/поїздка замість 0,5 гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас