Кабмін пропонує Раді ввести Податковий кодекс із 2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді ввести Податковий кодекс із 2009

Казна та Політика
109
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ввести Податковий кодекс із 1 січня 2009 року.
Про це сказано в проекті Податкового кодексу, зареєстрованому в Раді 30 жовтня під №4099.
При цьому частина статей кодексу узгоджується з введенням у чинність відповідних законів - це положення, які стосуються легалізації доходів, функціонування спеціальних економічних зон, територій пріоритетного розвитку й стимулювання розвитку регіонів.
Кабмін пропонує встановити протягом 5 років після вступу в чинність цього кодексу заборону на внесення в нього змін, пов'язаних з введенням нових податків і зборів (крім введення рентної плати за користування надрами й податку на нерухоме майно), підвищенням ставок оподаткування, наданням додаткових пільг в оподаткуванні.
Проект цього документу передбачає поетапне зниження податку на додану вартість з 20% до 17% протягом 3 років (по 1 п.п. на рік) з моменту прийняття кодексу.
Законопроект передбачає особливий порядок сплати ПДВ при переміщенні товарів для підприємств, які працюють у вільних економічних зонах (ВЕЗ), у яких введено режим спеціальної митної зони.
Передбачено зниження податку на прибуток підприємств з 25% до 20% у випадку направлення частини прибутку на інвестиційно-інноваційний розвиток (придбання нового обладнання, прав на винаходи).
Законопроект передбачає спрощену систему оподаткування, обліку й звітності суб'єктів малого підприємництва.
Передбачено звільнити на 5 років від сплати більшості податків і зборів малі підприємства й підприємців з річним доходом не більш як 100 тис. гривень.
Як повідомляло агентство, Кабмін затвердив проект Податкового кодексу на засіданні 17 жовтня.
Прем'єр-міністр Віктор Янукович прогнозує прийняття Податкового кодексу Радою до кінця 2007 року, а вступ його в чинність з 2009 року й формування держбюджету -2009 на його основі.
У червні Президент Віктор Ющенко висловився за прийняття Податкового кодексу новим складом Ради в жовтні-листопаді 2007, для того, щоб документ набув чинності з 1 січня 2008.
30 вересня відбулися позачергові вибори Ради.
Нова Рада повинна зібратися на перше засідання не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.
Результати виборів Ради опубліковані в офіційних газетах 27 жовтня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас