НБУ затвердив порядок проведення перевірок банків і пунктів обміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив порядок проведення перевірок банків і пунктів обміну

Валюта
273
Сьогодні, 1 листопада, Національний банк України (НБУ) затвердив порядок проведення виїзних і камеральних перевірок дотримання банками та іншими фінансовими установами вимог валютного законодавства і перевірок пунктів обміну іноземної валюти.
У документі зазначено встановлення єдиних правил організації і проведення даних перевірок. Порядок перевірок передбачає, що планові і позапланові перевірки дотримання валютного законодавства будуть проводити співробітники департаменту валютного контролю і ліцензування та відповідних структурних підрозділів територіальних управлінь НБУ, тоді як перевіряти валютообмінні пункти будуть фахівці центрального апарата і теруправлінь Нацбанку.
Відповідно до документа, планові перевірки дотримання валютного законодавства повинні проводитися не частіше одного разу на рік: у план перевірок включаються банки і фінустанови, щодо яких отримана письмова інформація про порушення і регіональні підрозділи яких не перевірялися протягом двох років.
У порядку відзначається, що підставою для проведення позапланової перевірки може стати звернення правоохоронних органів або інших державних контрольних органів. У свою чергу планові перевірки кожного пункту обміну проводяться, як правило, не рідше одного разу на півроку, тоді як позапланові - з доручення керівництва Нацбанку або його територіальних управлінь.
Порядок проведення перевірок закріплений у постанові Нацбанку, що набирає чинності з 1 січня наступного року.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас