Мильна бульбашка нафтових цін лусне, обіцяє Іран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мильна бульбашка нафтових цін лусне, обіцяє Іран

Енергетика
408
31 жовтня інформаційні агентства з посиланням на іранські ЗМІ цитували Джавада Яржані, що очолює в іранському міністерстві нафти відділ у справах ОПЕК. Яржані заявив, що "мильна бульбашка" нафтових цін, спричинена геополітичними тривогами, одного чудового дня лусне, тому що зліт цін не пов'язаний з дефіцитом постачання. "ОПЕК не в захваті від нинішньої ситуації, що свідчить про відсутність стабільності на глобальних нафтових ринках", - підкреслив він.
Президент ОПЕК Мухаммед Аль Хамілі заявив 31 жовтня, що організація готова в будь-який момент компенсувати дефіцит постачання, але збільшення видобутку не входить до порядку денного неформальних переговорів ОПЕК в Ер-Ріяді в середині листопада, повідомляє Gulf News.
"Мильна бульбашка" нафтових цін росте, у якийсь момент вона лусне, і є ймовірність, що ціни на нафту підуть униз, коли геополітична ситуація заспокоїться, - заявив Яржані. - Нинішнє зростання нафтових цін пов'язане не з дефіцитом поставок і більшим попитом, скоріше це психологічні проблеми, спричинені напруженістю і геополітичним занепокоєнням у світі".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас