Українця підозрюють в незаконній спекуляції на біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українця підозрюють в незаконній спекуляції на біржі

Фондовий ринок
241
Регулювальні органи США подали в суд на громадянина України, звинувативши його в незаконному використанні конфіденційної інформації про результати компанії "IMS Health Inc" для гри на біржі.
Як повідомляє "Reuters", у скарзі, поданій Комісією з цінних паперів і біржових операцій США (SEC) в окружний суд Манхеттена, говориться, що мешканець Ужгорода Олександр Дорожко міг проникнути в комп'ютерну мережу "IMS Health" й одержати інформацію про результати компанії.
За даними комісії, Дорожко купив 630 опціонів на акції "IMS Health" 17 жовтня. Через кілька годин після закриття ринку компанія оголосила про результати III кварталу, які виявилися нижчими за прогнози аналітиків. Наступного дня після опублікування результатів акції компанії впали в ціні на 28%, і Дорожко, використавши свої опціони, дістав прибуток більш ніж в $280 тис., стверджує комісія.
"Дорожко розраховував, що акції компанії різко впадуть у ціні протягом декількох днів", - говориться в заяві комісії.
Дорожко не був негайно доступний для коментарів. За інформацією SEC, Дорожко - незалежний інжиніринговий консультант у сфері енергетики із чистим доходом в $45-50 тис. і статком в $100-250 тис.
"IMS Health" займається дослідженнями ринку для компаній, що працюють в охороні здоров'я.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас