Forbes склав список найбагатших спортсменів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes склав список найбагатших спортсменів світу

Валюта
318
Журнал Forbes склав традиційний список найбагатших спортсменів світу. Очолив його Тайгер Вудс, який вже довгий час утримує лідерство. За 2007-й рік він заробив 100 мільйонів доларів.
У першій десятці списку виявилися і спортсмени "у відставці" - Міхаель Шумахер посів п'яте місце, а Майкл Джордан - дев'яте. Німець пішов з автоперегонів рік тому, але за минулий сезон зміг заробити 36 млн дол. за рахунок спонсорських контрактів та іншого прибутку. У свою чергу баскетболіст Майкл Джордан відійшов від професійного спорту вже кілька років, але його ім'я досі приносить йому мільйони доларів - цього разу 31 млн дол.
Чемпіон світу 2007 року у Формулі-1 Кімі Райкконен піднявся в четвірку світових спортсменів з найвищими зарплатами. Райкконен одержує більше будь-якого іншого діючого гонщика Формули-1. В основному це завдяки багаторічному контракту з "Феррарі",зао яким Райкконен одержує 40 млн дол. на рік - майже стільки ж, скільки одержував його попередник Міхаель Шумахер торік. І Райкконен, і Шумахер випереджають футболіста Девіда Бекхема (33 млн дол.), а зірка Мото Гран-Прі Валентино Россі виявився одинадцятим, одержуючи 30 млн дол.
"Звичайно, я задоволений тим, як все складається. Я заробляю гроші на перегонах, але хоча це полегшує життя, це не змінює нічого серйозно навколо тебе. Я одержую задоволення від тих же речей, які подобалися мені раніше, хоча зараз я можу купити все, що захочу", - заявив днями Кімі Райкконен.
10 найбільш високооплачуваних спортсменів:
1. Тайгер Вудс (Гольф) - $100 млн.
2. Оскар де ла Хойя (Бокс) - $43 млн.
3. Філ Мікельсон (Гольф) - $42,2 млн.
4. Кімі Райкконен (Ф1) - $40 млн.
5. Міхаель Шумахер (Ф1, у відставці) - $36 млн.
6. Девід Бекхем (Футбол) - $33 млн.
7. Кобі Брайант (Баскетбол) - $32,9 млн.
8. Шакіл О'ніл (Баскетбол) - $31,9
9. Майкл Джордан (Баскетбол, у відставці) - $31 млн.
10. Рональдіньо (Футбол) - $31 млн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас