Азаров: Різкої зміни курсу гривні не передбачається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Різкої зміни курсу гривні не передбачається

Валюта
292
Найближчим часом в Україні не планується різкої зміни курсу гривні, повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров журналістам у понеділок після відкриття міжнародного форуму "Трансфер технологій і інновацій", відповідаючи на запитання про заяву голови Нацбанку України (НБУ) з приводу зміцнення національної грошової одиниці.
"Мені відома думка, що голова НБУ висловив на прес-конференції. Ми розмовляли після цього, і я отримав завірення, що різких рухів НБУ робити не буде. Ми домовилися, що, принаймні, найближчим часом зміни курсу гривні не буде", - сказав він.
Крім цього, міністр фінансів додав, що Україні не загрожує гіперінфляція або суперінфляція, а рівень інфляції буде відповідати зростанню зарплати й споживчих кредитів. Він також завірив, що уряд виконає свою роботу й постарається втримати рівень інфляції "у розумних межах на торішньому рівні".
Як повідомлялося, 17 жовтня глава Національного банку України (НБУ) Володимир Стельмах заявив, що бачить економічні підстави для зміцнення гривні, у той же час, за його словами, визначення оптимального курсу повинне враховувати реакцію економіки,
Як повідомлялося, голова Нацбанку України Володимир Стельмах минулого тижня висловив думку, що показник інфляції в Україні за підсумками 2007 року може бути двозначним числом. За його словами, найбільше імовірно, що динаміка інфляції в четвертому кварталі поточного року буде аналогічної минулому року, що дає підстави очікувати за підсумками року перевищення інфляцією 10%-го рівня.
В.Стельмах також висловив думку, що показник інфляції в Україні за підсумками 2007 року може бути двохзначним числом. За його словами, найбільше імовірно, що динаміка інфляції в четвертому кварталі поточного року буде аналогічною минулому року, що дає підстави очікувати за підсумками року перевищення інфляцією 10%-го рівня.
Раніше уряд прогнозував уповільнення зростання ВВП цього року з 7,1% до 6,5% при одночасному зниженні інфляції з 11,6% до 7,5%. Однак за підсумками вересня ухвалене рішення про перегляд офіційних макроекономічних прогнозів на 2007-й і 2008 р.
Новий урядовий прогноз поки не відомий. У той же час, переважну більшість неурядових експертів упевнено, що інфляція цього року вийде за межі 10%.
Міністр економіки Анатолій Кінах минулого тижня заявив, що гранично припустимим рівнем інфляції для України в 2007 році є показник 10%
Інфляція в Україні у вересні склала 2,2%, а з початку року її значення досягло 8,6%. У вересні продовольчі товари подорожчали на 3%, непродовольчі - на 0,4%, послуги - на 2,2%. З початку року ріст цін на них склав відповідно 12,4%, 1,1% і 8,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас