Пограбування по-банкірськи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пограбування по-банкірськи

Валюта
655
У Києві затримана група співробітників банку, які за один місяць перевели з нього на закордонні рахунки понад 60 млн гривень. Одним з авторів схеми, за якою гроші з "засіків" банку повинні були перекочувати в кишені махінаторів, був керівник операційного відділу. Його подільниками були менеджери середньої ланки.
- В. о. глави правління банку за попередньою змовою із групою співробітників операційного управління, які прикривали перерахування грошей, з 13 серпня по 20 вересня 2007 року зробили службову підробку, через що з рахунків банку за кордон було перераховано 66,5 млн гривень, - говорить Олена Мельник, прес-секретар ДУ УБОЗ МВС України. Сама схема була досить складною, однак установлено, що гроші перераховувалися на основі фіктивних договорів купівлі-продажу акцій іноземних підприємств.
За матеріалами ДУБОЗ, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за статтями 358 ч.1 і 366 ч.2 "Підробка та використання підроблених документів", що передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі. На жаль, не вдалося прояснити ситуацію і у самому банку. Як розповіла співробітниця, що не назвалася, "сьогодні банк не працював, і зв'язатися ні з ким з керівництва не можна, у нас перевірка". Звичайно подібні афери виявляються внутрішніми службами безпеки банків. Працюючі там фахівці, в основному колишні співробітники СБУ та МВС, і займаються виявленням таких "ловкачів".
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас