Ігор Коломойсткий взяв участь в акціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ігор Коломойсткий взяв участь в акціях

Фондовий ринок
188
Найбільший власник телеканала "Студія 1+1" корпорація Central European Media Enterprises (CME) збільшує свій пакет у телеканалі з 60% до 81,67%. Вчора компанія повідомила про підписання угоди зі співвласником групи "Приват" Ігорем Коломойським про продаж їм за $140 млн 21,67% частки телеканала після виконання опціонного договору, укладеного з його співзасновниками Олександром Роднянским і Борисом Фуксманом.
ТОВ "ТРК 'Студія 1+1'" віщає на другому загальнонаціональному каналі українського телебачення. Формально власником 70% компанії є голова ради директорів Олександр Роднянский, але за згодою між учасниками товариства йому належить 20%, а ще 20% і 30% через компанію "Інтер-медіа" - "дочку" німецької Innova-Film - контролюють Борис Фуксман та CME відповідно. Ще 30% CME володіє прямо.
Про підписання угоди між Central European Media Enterprises (CME) і співвласником Приватбанку Ігорем Коломойстким стало відомо з повідомлення компанії, опублікованого 5 жовтня на Нью-Йоркській фондовій біржі NASDAQ, де котируються акції CME. Відповідно до договору, Ігор Коломойський здійснює покупку 21,67% частки телеканала в Олександра Роднянського (близько 15%) і Бориса Фуксмана (приблизно 6,5%), після чого Коломойський зобов'язується перепродати цей пакет СМЕ.
За словами юриста СМЕ Деніела Пенна, право на покупку 21,67% частки "Студії 1+1" Ігор Коломойський одержав, уклавши в 2004 році угоду з Олександром Роднянским і Борисом Фуксманом. Сума угоди не розголошується. "Донедавна ми не знали про існування цього документа. Ігор Коломойський сам запропонував нам купити в нього цей пакет", - повідомив Пенн. З повідомлення СМЕ треба, що компанія має намір купити 21,67% телеканалу у Коломойского за $140 млн або запропонувати йому на вибір 4% акцій CME, якщо їх вартість перевищить цю суму на момент підписання угоди, або саму суму. Олександр Роднянський був недоступний для коментарів, а Борис Фуксман пообіцяв прокоментувати угоду в найближчий четвер.
Дотепер відносини Ігоря Коломойського та CME були пов'язані з найгучнішою суперечкою на українському медіаринку. З березня 2005 року співвласники телеканалу Олександр Роднянський і Борис Фуксман вели переговори про продаж своїх 40% Ігорю Коломойському за $100 млн. Але CME, скориставшись правом "першої руки", заборонила власникам 40% частки продавати їх групі "Приват", оскільки збиралася купити її сама. Коломойський у відповідь подав судовий позов, зажадавши визнати його власником 70% статутного фонду "Студії 1+1". Однак через півтора року судових позовів Верховний суд відхилив скаргу Ігоря Коломойського.
Відносини підприємця та компанії налагодили в серпні цього року після купівлі Ігорем Коломойським 3% акцій СМЕ на NASDAQ за $110 млн, крім того, CME запросила його ввійти в раду директорів компанії. "Очевидно, покупка Ігорем Коломойським акцій СМЕ - частина великої угоди", - вважає аналітик "Трійка Діалог Україна" Євген Гребенюк.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас