Західні інвестори чекають більш чітких сигналів від України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні інвестори чекають більш чітких сигналів від України

Казна та Політика
153
Західні інвестори сьогодні займають в основному вичікувальну позицію, очікуючи більш чітких, ніж просто заяви про створення коаліції, сигналів від українських політиків.
Так прокоментувала поточну ситуацію на ринку брокер інвестиційного банку Concorde Capital Настасія Назаренко.
За її словами, такими сигналами можуть бути конкретні рішення нової Верховної Ради щодо створення коаліції, а також - що ще більш важливо - програма нового уряду і його перші кроки в сфері економіки.
За словами брокера, зростання, що спостерігається останнім часом на українському фондовому ринку пояснюється, у першу чергу, активністю українських суб'єктів, що почасти носить спекулятивний характер. У випадку зниження даної активності, без істотної підтримки західних інвесторів, ринок знижується, як це відбулося в п'ятницю, 12 жовтня.
Назаренко не виключила подальших коливань на ринку залежно від активності внутрішніх гравців. Однак ситуація стабілізується тільки при входжені на ринок іноземних інвесторів, що можливо зі стабілізацією і визначеністю в політичному житті країни.
Сьогодні західні інвестори активно торгують цінними паперами українських емітентів на Франкфуртській та Лондонської фондових біржах. «А на українському ринку поки що буде спостерігатися волатильність», - відзначила Назаренко. Про це повідомляє УНІАН.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас