РФ знизить імпортні мита на молочну продукцію для стабілізації цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ знизить імпортні мита на молочну продукцію для стабілізації цін

Аграрний ринок
117
Уряд РФ готує рішення про зниження імпортних мит на молоко та молочну продукцію з метою стабілізації внутрішніх цін на цю продукцію, заявив міністр економічного розвитку та торгівлі Ельвіра Набіулліна журналістам у суботу за підсумками наради в Держдумі.
За її словами, це рішення може бути прийнято найближчим часом.
Віце-прем'єр Олексій Кудрін підкреслив, що підвищення цін на сільськогосподарську продукцію в Росії пов'язано насамперед з європейськими тенденціями з підвищення цін на продовольство.
"Ми постараємося знизити цей вплив деяким зниженням мит", - заявив віце-прем'єр.
Набіулліна нагадала, що вже прийнято також рішення щодо підвищення експортних мит на пшеницю до 10%, але не менше 22 євро за тонну, а також до 30% - на ячмінь, але не менше 70 євро за тонну. За її словами, це дозволить стримати експорт зерна і забезпечити російський ринок продовольством.
"Ситуація керована, ми очікуємо стабілізації цін на продовольчу продукцію", - підкреслив міністр.
Кудрін підкреслив, що заходи проти підвищення цін на продовольство будуть пов'язані не тільки із ввезенням і вивезенням продуктів, а також із заходами антимонопольної політики, заходами щодо підтримки вітчизняних сільгоспвиробників. Зокрема, говорячи про заходи антимонопольної політики, Кудрін відзначив, що планується підсилити санкції за змову між збутовими і посередницькими компаніями.
Ситуація із цінами на продовольство стабілізується протягом двох - трьох місяців, вважає Кудрін.
Він підкреслив, що уряд повністю переконаний в тому, що в результаті гарного врожаю зерна та інших культур пропозиція продовольства на ринку буде достатньою. Він нагадав, що врожай зерна в Росії цього року навіть більший, ніж торік.
Кудрін відзначив, що уряд має програми, у тому числі нацпроект з підтримки сільгоспвиробників, відповідно до яких збільшується обсяг підтримки сільгоспвиробників, субсидіюються процентні ставки при закупівлі сільгоспсировини і його переробці.
Інфляція в РФ за підсумками 2007 року може скласти близько 10% або навіть перевищити цей показник, вважають економісти. Станом на 7 жовтня інфляція з початку року склала 8% (за січень-вересень ціни зросли на 7,5%), що вже відповідає цільовому прогнозу уряду та ЦБ на весь 2007 рік. Основний внесок у зростання цін вносить підвищення цін на продукти харчування, у значній мірі пов'язане з підвищенням вартості сировини на світовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас