Сьогодні минає термін оголошення ЦВК результатів виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні минає термін оголошення ЦВК результатів виборів

Казна та Політика
198
Сьогодні минає термін оголошення Центральною виборчою комісією офіційних результатів дострокових парламентських виборів в Україні, які відбулися 30 вересня ц.р.
Раніше перший заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив РБК-Україна, що оголошення результатів виборів відбудеться в понеділок, 15 жовтня. "А якщо цього не станеться, то почнеться бездіяльність ЦВК з усіма правовими наслідками", - сказав він.
У той же час, Блок Юлії Тимошенко заявив, що якщо Центвиборчком не оприлюднить остаточні результати виборів 15 жовтня, то БЮТ установить їх через суд.
За словами лідера БЮТ Юлії Тимошенко, існує інформація про те, що представники Партії регіонів хочуть змусити 8 членів ЦВК від Партії регіонів, СПУ та КПУ не підписувати протоколи з остаточними результатами виборів. Тимошенко також повідомила, що БЮТ вже підготував звернення до СБУ, що буде передано 16 жовтня в тому випадку, якщо 8 членів ЦВК не підпишуть протоколи.
У свою чергу, член ЦВК Михайло Охендовський 12 жовтня завив РБК-Україна, що ніяких перешкод для оприлюднення ЦВК результатів виборів 15 жовтня на сьогодні немає. За його словами, ЦВК звернулася в апеляційні адміністративні суди України із проханням повідомити про наявність нерозглянутих справ щодо виборчого процесу, і очікує одержати відповідь вранці 15 жовтня.
Як повідомлялося, відповідно до попередніх результатів підрахунку голосів, до Верховної Ради пройшли п'ять політичних сил: Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, "Наша Україна - Народна самооборона", Комуністична партія України та Блок Литвина.
Соціалістична партія України, яка не подолала необхідний 3% бар'єр для проходження в парламент, зажадала заборонити оголошення остаточних результатів виборів до перерахування голосів на підставі уточнених списків виборців за наданими МВС списками громадян, які перебували за кордоном під час проведення голосування.
За даними ЦВК, у дострокових виборах у Верховну Раду України 30 вересня 2007 р. взяли участь 62,38% виборців. На думку міжнародних спостерігачів, вибори в Україні пройшли демократично.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас