Буш вирішив повернути американцям віру в економіку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш вирішив повернути американцям віру в економіку США

Казна та Політика
153
Президент США Джордж Буш в інтерв'ю The Wall Street Journal заявив, що американці зневірилися у конкурентноздатність країни на світовому ринку. Щоб повернути громадянам впевненість в економіці Сполучених Штатів, він запропонував відновити програми вільної торгівлі, а також переглянути практику великих винагород для менеджерів американських компаній.
Мова йде в першу чергу про угоди з країнами Латинської Америки, зокрема, торговельних пактах з Колумбією, Панамою та Перу. У числі інших країн, з яким США хоче підписати договір про вільну торгівлю - Південна Корея.
Крім того, на думку Буша, керівники багатьох компаній одержують занадто великі зарплати. Він додав, що хоча в функції уряду регулювання зарплат не входить, у цьому питанні директорам варто прагнути в обговоренні цих питань з акціонерами до максимальної прозорості. Президент США підкреслив, що зайві компенсації, одержувані менеджментом, створюють враження несправедливості, у той час як «народ США хоче справедливості».
Незважаючи на заяви республіканця Джорджа Буша, інші члени партії його підтримують слабко. Як пише видання, шестеро з десяти опитаних республіканців вважають результати торговельної діяльності США негативними. Це, а також негативне відношення до торговельних угод з боку Демократичної партії, заважають Бушу провести відповідні документи через Конгрес.
Особливі надії на прогрес у підписанні договорів Буш покладає на черговий раунд дохійських торговельних переговорів, які, втім, ведуться вже шість років без особливих результатів.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас