ABN AMRO дістався консорціуму на чолі з RBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ABN AMRO дістався консорціуму на чолі з RBS

Фондовий ринок
151
Після декількох місяців боротьби за активи найбільшого голландського банку ABN AMRO консорціум у складі британського банку Royal Bank of Scotland, іспанського Santander і бельгійсько-голландського Fortis може святкувати перемогу. У середу 10 жовтня тріо оголосило про те, що його пропозиція вартістю 70 млрд євро (99 млрд дол.) є беззаперечною.
Перемога консорціуму стала очевидною минулого тижня, коли 86% акцій компанії перейшло в його руки. Тепер увага фінансових кіл, аналітиків і інвесторів буде прикуто до тому, як буде відбуватися розділ активів ABN AMRO між трьома банками. Дроблення ABN було однією з умов пропозиції консорціуму, і саме воно заважало голландському банку дати свою згоду раніше. Зрештою, більше вигідному з фінансової точки зору й неодноразово поліпшеній пропозиції трьох банків була віддана перевага, і інший претендент на активи ABN, банк Barclays, одержавши лише 0,2% акцій, минулого тижня відкликав свою пропозицію. Протистояння з Barclays змусило консорціум підняти ціну пропозиції до небачених висот, і тепер аналітики міркують, наскільки він переплатив.
“Переплатили вони чи ні в результаті? Звичайно, так!, - упевнений аналітик компанії MF Global Саймон Моен (Simon Maughan), - якщо ситуація буде гарної на ринках капіталів у найближчі роки, чи будемо ми через три роки як і раніше вважати, що вони переплатили, я не знаю. Це волатильний бізнес. Вони можуть довести, що не програли, у середньостроковій перспективі”.
В ABN 4500 відділень в 53 країнах світу. RBS дістанеться інвестиційний бізнес ABN і операції в Азії, Santander - підрозділу в Італії й Бразилії, Fortis буде управляти голландськими відділеннями ABN і його підрозділами, що займаються управлінням активами й обслуговуванням багатих клієнтів.
Акціонери ABN, які ще не розсталися зі своїми акціями, можуть продати їхньому консорціуму до 31 жовтня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас