Спамери взялися за керівників компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спамери взялися за керівників компаній

Кримінал
164
Фільтри MessageLabs перехопили понад тисячі спамерських листи, адресовані персонально менеджерам і керівникам низки компаній та організацій.
Як повідомляє Associated Press з посиланням на заяви аналітика MessageLabs Марка Саннера, персоналізована спамерська атака була проведена в період між 12 і 13 вересня. Протягом шістнадцяти годин системи MessageLabs перехопили приблизно 1100 листів із вказівкою прізвищ високопоставлених менеджерів і назв їх компаній. Повідомлення нібито виходили від якоїсь служби з працевлаштування, а до листів був прикріплений документ у форматі Word. Причому документ був сформований таким чином, що при його відкритті на комп'ютер завантажувалася троянська програма.
Примітно, що аналогічне масове розсилання спамери організовували влітку. Тоді потенційно небезпечні листи були адресовані приблизно 500 менеджерам і керівникам. Як і у випадку з вересневим розсиланням, до повідомлень зловмисники прикріпили шкідливий файл у форматі Word.
У компанії MessageLabs підкреслюють, що прийом розсилання персоналізованих шкідливих листів використається кіберзлочинцями досить давно. Такі повідомлення MessageLabs перехоплювала ще три роки тому.
Однак у цей час спостерігається тенденція до збільшення кількості електронного сміття, адресованого виключно певним особам. Так, якщо наприкінці минулого року фільтри MessageLabs відловлював в середньому одне персоналізоване спамерське повідомлення на день, то у травні цього року даний показник виріс у десять разів.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас