Польським спостерігачам українські вибори сподобалися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польським спостерігачам українські вибори сподобалися

85
Спостерігачі від Польщі вважають, що вибори Верховної Ради 30 вересня відбулися відповідно до демократичних стандартів. Про це на прес-конференції повідомив посол Польщі в Україні Яцек Ключковський, - передають "Українські новини".
За словами посла, в Україні працювали 120 польських спостерігачів в 2 областях - Житомирської та Вінницької.
Польські спостерігачі працювали в 40 виборчих округах, закінчивши роботу в понеділок рано ранком.
За словами керівника місії польських спостерігачів в Україні, радника прем'єр міністра Польщі Маріуша Машкевича, вибори відбулися відповідно до конституційних норм, виборці мали вільний доступ до виборчих дільниць і, у цілому, не було зафіксовано порушень виборчого законодавства.
"За інформацією, отриманою від 120 спостерігачів і за результатами контактів зі штабами партій, а також представниками ЗМІ, кампанія проходила в гарячій атмосфері, але не відхилялася від параметрів країн із твердою демократією", - повідомив Машкевич.
Він також повідомив, що, незважаючи на деякі порушення адміністративного характеру, їхній низький відсоток не вплинув на загальну картину виборів.
"Демократичні процес в Україні підсилюються й ... вибори пройшли демократично та відповідно до законодавства", - додав Машкевич.
Польські спостерігачі сподіваються, що після виборів удасться створити стабільну ситуацію для нормального функціонування уряду.
Нагадаємо, 3354 іноземних спостерігача були присутні на виборах Верховної Ради, які відбулися 30 вересня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас