Мажоритарний власник фармфірми "Дарниця" залучив 48,3 млн дол. шляхом розміщення GDR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мажоритарний власник фармфірми "Дарниця" залучив 48,3 млн дол. шляхом розміщення GDR

Фондовий ринок
798
Датська холдингова компанія Nord Star Pharmashare, що володіє найбільшим українським виробником лікарських засобів ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", розмістила через The Bank of New York (BONY) глобальні депозитарні розписки (GDR) на загальну суму $48 млн 332,85 тис.
Відповідно до повідомлення BONY у понеділок, усього було випущено 5 млн 555,5 тис. депозитарних розписок за правилом S вартістю $8,7.
GDR випущені за правилом S у співвідношенні 1:1 до звичайної акції компанії.
Опублікована інформація поки не дає можливості розрахувати частку акцій, на яку випущені депозитарні розписки.
Згідно з офіційними даними, станом на 8 червня поточного року ТОВ "Норд Старий Фармашер Ap" (Данія) належало 82,271% акцій ЗАТ "Фармфірма "Дарниця".
У той же час ЗАТ "Фармрєєстр", який веде реєстр власників акцій "Дарниці", напередодні призначеного на 26 вересня загальних зборів акціонерів заявило про його втрату без можливості відновлення власними силами. Як відзначив реєстратор, остання діюча копія реєстру існує станом на 8 червня 2007 року.
Реєстратор не уточнював причину втрати реєстру, однак раніше підприємство та Асоціація фармацевтичних виробників України заявляли про вилучення в "Фармрєєстру" реєстру "Дарниці" у рамках "рейдерської атаки" на підприємство і його передачі реєстраторові ТОВ "Депозит" (Дніпропетровськ) представниками Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР).
Вилучення і передача представникам ДКЦПФР документів підприємства була обґрунтована наявністю документів виконавчого виробництва, відкритого наступного дня після вилучення на підставі рішення Сосновського районного суду Черкас від 17 листопада 2005 року, якого, за даними Асоціації, не існувало.
Акціонери "Дарниці" на чергових загальних зборах 26 вересня планували розглянути питання про зміну розміру статутного капіталу суспільства. Відповідно до порядку денного зборів, акціонерам запропоновано розглянути два варіанти зміни статутного капіталу: перший припускає його збільшення в три рази - до 538,58 млн грн із метою зміцнення фінансового стану компанії, другий - навпаки, зменшення у 10 разів, до 17,95 млн грн із метою приведення статутного капіталу до чистої вартості чистих активів.
Агентству "Інтерфакс-Україна" поки не вдалося одержати коментар підприємства про підсумки зборів і випуску депозитарних розписок.
За даними учасників фондового ринку, "Дарниця" самостійно організовувала розміщення, а деякі консультації їй робила інвестиційна компанія "Конкорд Капітал", що, однак, не коментує цю інформацію.
Фармацевтична фірма "Дарниця" має потужності для виробництва 500 млн ампул, 4 млрд таблеток, 30 млн флаконів стерильних антибіотиків і 10 млн тюбиків напівтвердих фармацевтичних форм. У портфелі компанії такі бренди, як "Каптопрес", "Цефтриаксон" "Цитрамон" та "Цефазолін". Компанія здійснює експорт у країни СНД, Польщу, Болгарію та Угорщину.
Компанія вже одержала три сертифікати відповідності міжнародному стандарту GMP у цілому на 45 препаратів (цефалоспоринові антибіотики - 7, у формі крапель - 11, антибактеріальні у вигляді твердих лікарських форм - 27) і має намір сертифікувати всі виробничі потужності з GMP до початку 2009 року.
"Дарниця" поки не оголошувала повних результатів діяльності в 2006 році. За опублікованими напередодні зборів даними, її чистий прибуток у минулому році склав 18,111 млн грн, що на 17,2% перевищує показник 2005 року. Власний капітал компанії в минулому році виріс на 8,8% - до 222,78 млн грн, власні кошти - на 25,6%, до 129,87 млн грн, активи - на 17,9%, до 329,47 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас