Євросоюз зобов'язав мобільних операторів знизити ціни на роумінг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз зобов'язав мобільних операторів знизити ціни на роумінг

153
З неділі, 30 вересня, знизилася вартість мобільних дзвінків для мобільних операторів, що перебувають в інших країнах Євросоюзу клієнтів, держав ЄС.
Це відбулося у зв'язку з набранням чинності нових правил Єврокомісії, які встановили верхні межі вартості дзвінків.
Вартість хвилини вихідного дзвінка при знаходженні в роумінговій зоні ЄС не може перевищувати 49 євроцентів, а вхідного - 24 івроцентів.
Таким чином, для деяких користувачів нові тарифи виявляться більш ніж у два рази нижчими за старі.
Ці тарифи будуть діяти протягом одного року, після чого протягом ще двох років вони будуть знижені до 43 євроцентів за хвилину вихідного дзвінка і 19 євроцентів за хвилину вхідні.
Через три роки дія цих правил припиниться, якщо в Єврокомісії підрахують, що без примусово встановлюваних верхніх меж ціни підуть нагору.
В Єврокомісії сподіваються, що на той час між операторами розгорнеться здорова конкуренція на рівні роумінгових цін нижче межових.
Нові правила не поширюються на вартість текстових повідомлень і виходу в інтернет з мобільних телефонів. В Єврокомісії ці тарифи називають високими і сподіваються, що мобільні оператори підуть на їх добровільне зниження.
"Я сподіваюся, що тепер оператори усвідомлюють готовність ЄС до дії. І я хочу сказати їм: необхідно вжити термінових заходів щодо швидкого зниження роумінгових тарифів на пересилання текстових повідомлень і даних, або ж ми у найближчий час знову будемо змушені втручатися в ситуацію", - заявив комісар ЄС з телекомунікацій Вівьен Редінг.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас