У Києві з'явився новий вид шахрайства: зважування "на око" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явився новий вид шахрайства: зважування "на око"

Кримінал
8482
До нас звернувся читач Сергій, хлопця обкрали недалеко від станції метро "Політехнічний інститут" пізно ввечері. Він розповів, що стояв біля дороги, поблизу нього зупинилася машина, і водій попросив пояснити дорогу до Лук'янівки.
Після цього машина рушається, але через пару метрів зупиняється. Той же водій оглядає оцінюючим поглядом і запитує, чи не займається Сергій спортом. "Я не спортсмен і сказав про це, а він раптом запитав, скільки я важу", - розповідає хлопець. Сергій знизав плечима, давно не зважувався. Чоловік запропонував його підняти, щоб "на око" визначити кілограми.
Потім водій обхопив руками Сергія і на пару секунд відірвала від землі. "Він мені сказав, що вага приблизно 85 кг і варто задуматися про спорт, наприклад, про греко-римську боротьбу. Сіл у машину і від’їхав. Я відійшов на пару кроків і виявив, що в кишенях порожньо. Пропав гаманець і плеєр", - скаржиться Сергій.
Схожі випадки, за словами киян, були в районі Михайлівської площі, вулиць Сагайдачного і Владимирської. У більшості описують одну й ту ж машину: світлий "Деу".
Начальник ЦОС МУ МВС Києва Володимир Поліщук говорить, що в міліцію з подібними заявами не зверталися, але, за його словами, цей вид шахрайства "прийшов" з Москви. Тих, хто потрапив у схожу ситуацію просять терміново звернутися в райвідділ. Без заяви оперативники не можуть допомогти потерпілим.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас