Водії Росії можуть одержати до 15 діб арешту за несплату штрафів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водії Росії можуть одержати до 15 діб арешту за несплату штрафів

Кримінал
170
Водії можуть одержати до 15 діб адміністративного арешту за несплату штрафів. Торік на примусове виконання судовим приставам надійшло понад 11,2 млн постанов із стягнення штрафів.
Про це повідомляє прес-служба Федеральної служби судових приставів РФ (ФССП).
«При виявленні фактів несплати в тридцатидений термін водіями штрафів, винесених органами ДІБДР, співробітники ДІБДР зобов'язані розглянути питання про залучення цієї особи до відповідальності в порядку частини 1 статті 20.25 КоАП РФ. Несплата адміністративного штрафу вчасно тягне накладення штрафу у дворазовому розмірі, або адміністративний арешт на терсмін до 15 діб», - пояснюється в прес-релізі ФССП.
При цьому близько 80% (понад 9 млн) з них склали постанови з Державтоінспекції. При цьому, як правило, суми стягуваних штрафів не перевищували 100 рублів.
У службі нагадали, що останнім часом пристави роблять спільні рейди зі співробітниками ДАІ з виявлення боржників. Судові пристави роз'яснили, що, відповідно до закону, виконавчі дії можуть здійснюватися за місцем проживання або роботи боржника, а також за місцем перебування його майна. Під час рейду пристави перевіряють факт напрямку боржникові постанови про порушення в його відношенні виконавчого виробництва, а також факт закінчення терміну, який був установлений для добровільної виплати штрафу.
«Якщо громадянин уже був сповіщений про необхідність сплати заборгованості, але дотепер борг не оплачений, боржнику пропонується розрахуватися на місці. Це відбувається в більшості випадків», - говориться в прес-релізі.
ФССП відзначає, що проведення таких рейдів не порушує права боржників з виконавчого виробництва, суворо відповідає законодавству і захищає законні права держави.
«ФССП Росії вважає за необхідне відзначити, що проведені рейди не варто розглядати як «зручний сервіс» для злісних неплатників адміністративних штрафів», - говориться в повідомленні прес-служби, передає РІА «Новини».
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас