Кількість "доларових" мільярдерів серед українців за рік збільшилося до 24 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість "доларових" мільярдерів серед українців за рік збільшилося до 24

Валюта
379
Кількість мільярдерів в Україні за версією польського журналу Wprost за рік збільшилося на дев'ять чоловік і становить 24 найбагатших українця. Доходи видання приводить у доларовому еквіваленті.
Українці серед найбагатших людей Центральної та Східної Європи посідають друге місце. Найбільше росіян (43). Третє місце займають поляки (15).
Перше місце серед українців займає Ринат Ахметов ($18,7 млрд, четверте місце в загальному рейтингу), друге - Ігор Коломойський ($8,9млрд, у рейтингу - 14-й), третє - Віктор Пінчук ($7,5 млрд, 17-і місце), четверте - Сергій Тарута ($5,2 млрд, 21-і), п'яте - Дмитро Фірташ ($3,4 млрд, 27-і).
У порівнянні з минулим роком росіян у рейтингу стало менше на п'ять чоловік. Змінився лідер рейтингу: якщо торік його очолював власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович ($19,5 млрд), то в 2007 він поступився місцем росіянинину Олегу Дерипаску (власник "Російського алюмінію").
Як повідомив в інтерв'ю журналістам заступник головного редактора газети "Ділова столиця" Орест Сохар, який з української сторони брав участь у складанні рейтингу, "через те, що кількість наших мультимільйонерів різко зросло, автори рейтингу змушені були навіть підвищити фінансовий бар'єр потрапляння в друковану частину рейтингу".
Серед причин росту кількості багатих людей в Україні Сохар назвав збільшення вартості українських акцій в останні роки. Так, у 2005 році відбулися великі продажі держвласності - заводу "Криворіжсталь" і банку "Аваль", що вплинуло на оцінку вартості й інших компаній із цих сфер. Крім того, мільярдери легалізують свої володіння, які подає інформацію для офіційних джерел.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас