Фрідман: "Альфа" не веде переговори про продаж свого пакету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фрідман: "Альфа" не веде переговори про продаж свого пакету

Фондовий ринок
268
"Альфа-груп", структурі якої належить 44% акцій ВАТ "Вимпелком" (РТС: VIMP), не веде переговорів про продаж свого пакета в операторі іншому акціонеруі - норвезькій Telenor, яка володіє 29,9% акцій компанії, повідомив "Інтерфаксу" глава "Альфа-груп" Михайло Фрідман.
"Ми з Telenor завжди в переговорах, - сказав він. - Але ніяких переговорів про продаж немає".
Тим часом, як раніше повідомлялося з посиланням на джерело, близьке до одному з акціонерів "Вимпелкому", Altimo (консолідує телекомунікаційні активи "Альфи") пропонувала норвежцям придбати її частку в "Вимпелкомі" "за ринковою ціною зі значною премією за контроль". Однак норвезький акціонер не був готовий переплачувати за "Вимпелком", у тому числі й тому, що не розраховує на збереження настільки стрімкого зростання котирувань оператора, що спостерігається останнім часом.
Улітку цього року Altimo збільшила свою частку в "Вимпелкомі" до 44% шляхом послідовної скупки акцій оператора на відкритому ринку. Це дозволяє російському акціонеруі "Вимпелкому" висувати в раду директорів компанії 4 своїх представників, у той час як раніше Altimo пропонувала 3 своїх представників і 1 незалежного. Telenor, у свою чергу, пропонує в раду 3 своїх представників і 2 незалежних, кандидатура одного з яких повинна бути схвалена "Альфою". Таким чином, збільшивши частку у "Вимпелкомі" до 44%, Altimo фактично одержала операційний контроль над компанією.
Однак гендиректор "Вимпелкому" Олександр Ізосімов у розмові з журналістами не одноразово висловлював думку, що "Альфа" не прагне збільшувати свій вплив на управління компанією. Зокрема, одержавши право змінити розміщення сил у раді директорів "Вимпелкому" ще в червні, представники Altimo дотепер не скористалися цією можливістю. Ізосімов нагадав, що "Альфа" завжди позиціювала себе як фінансовий інвестор і, швидше за все, консолідувала 44% для того, щоб продати їх із премією.
ВАТ "Вимпелком" є другим з абонентів оператором мобільного зв'язку в Росії і країнах СНД, обслуговуючи понад 60 млн чоловік. Близько 25% акцій компанії торгуються на Нью-йоркській фондовій біржі (NYSE).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас