Учасники фондового ринку прогнозують зростання індексу ПФТС після зниження ФРС США базової ставки на 0,5 п.п. до 4,75% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники фондового ринку прогнозують зростання індексу ПФТС після зниження ФРС США базової ставки на 0,5 п.п. до 4,75%

Фондовий ринок
229
Учасники фондового ринку прогнозують зростання індексу фондової біржі "Перша фондова торговельна система" (ПФТС) після зниження Федеральною Резервною Системою США базової ставки на 0,5 процентних пункти до 4,75%, а також дисконтної ставки - на 0,5 процентних пункти до 5,25%.
"Всі чекали цієї події і вона спричинить зростання індексів практично в усьому світі. Ми дещо відстаємо", - прокоментував керівник департаменту розвитку бізнесу інвесткомпанії "Он-лайн капітал" Михайло Ройко.
В інвесткомпанії "Драгон Капітал" підтримують таку думку.
"Для України зниження ставок ФРС дозволить утримати більш високу ліквідність західних інвесторів, або, як мінімум, підтримувати її поточний стан. Крім того, це дозволить українським емітентам залучати міжнародне фінансування за більш доступними цінами", - вважає директор компанії Дмитро Тарабакін.
Також він відзначив, що криза на міжнародних ринках привела до того, що деякі фонди прагнули продати частину своїх активів на ринках, що розвиваються, щоб погасити свої зобов'язання перед інвесторами, частково ці процеси відчула на собі і Україна.
В інвесткомпанії "Керамет Інвест" вважають, що зростання індексу буде носити короткотерміновий характер.
"Зміни позитивні, але вони нашої економіки торкаються побічно. Прямого впливу наша економіка з економікою США не має. Це прояв спекулятивного інтересу, і фактор виборів ніхто не скасовував", - сказав економіст відділу інвестиційного консалтингу "Керамет інвест" Олексій Білязе.
Також він відзначив низьку залежність українського ринку від динаміки ставок закордонних фінансових інститутів.
Як повідомляло агентство, 18 вересня індекс цін на акції на торгах фондової біржі "Перша фондова торговельна система" (ПФТС) підвищився на 1,87 пункту до 956,01 пунктів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас