Кіпрська ISTIL Group Holdings сконцентрувала 100% акцій “ІСТІЛ (Україна)” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпрська ISTIL Group Holdings сконцентрувала 100% акцій “ІСТІЛ (Україна)”

Фондовий ринок
352
Кіпрська компанія “ІСТІЛ груп холдингс лімітед” придбала в компанії “Металзюкрайн Корп. Лтд.” (Metalsukraine Corpоration Limited) 0,01% ЗАТ “Міні-металургійний завод (ММЗ) “ІСТІЛ (Україна)” (Донецьк), сконцентрувавши у своїй власності 100% акцій підприємства.
Як повідомляється в прес-релізі ЗАТ, такі зміни до складу акціонерів “ІСТІЛ (Україна)” внесені на чергових загальних зборах компанії 17 вересня 2007 року.
“Компанія “Металзюкрайн Корп. Лтд.”, яка була власником 0,01% пакета акцій підприємства, продала цей пакет компанії “ІСТІЛ груп холдингс лімітед”, що володіє 99,99% пакета акцій. Таким чином, тепер акціонером ЗАТ ММЗ “ІСТІЛ (Україна)” є “ІСТІЛ груп холдингс лімітед”, - повідомляється в прес-релізі.
При цьому відзначається, що у зв'язку із цим внесені відповідні зміни і доповнення до установчого договору і устав компанії. Зміни також відбулися в складі спостережної ради і ревізійної комісії “ІСТІЛ (Україна)”.
Так, замість члена спостережної ради (СС) і члена ревізійної комісії - іноземного підприємства “Металзюкрайн Корп. Лтд.” в особі уповноважених осіб Євгена Одегова і Юрія Риженкова відповідно, членом РС переобраний Одегов і член реввкомісії обрана Олена Купцова від компанії “ІСТІЛ груп холдингс лімітед”.
Крім того, акціонери затвердили рішення спостережної ради за лютий-липень 2007року, відзначає прес-служба, не уточнюючи змісту цих документів.
Як повідомлялося, у червні поточного року “ІСТІЛ груп холдингс лімітед” стала власником 99,99% ЗАТ “Міні-металургійний завод (ММЗ) “ІСТІЛ (Україна)”. При цьому на загальних зборах акціонерів “ІСТІЛ (Україна)”, які відбулися 11 червня 2007 року, було обновлено склад керуючих і контролюючих органів ЗАТ. У СС ЗАТ як представники “ІСТІЛ груп холдингс лімітед” увійшли Мохаммад Захур (голова) і Ольга Бухман, а також представник “Металзюкрайн Корп. Лтд.” ( яка володіла 0,01% акцій ЗАТ) Одегов.
Акціонери також обновили склад правління, обравши його головою президента ЗАТ Олександра Риженкова, першим заступником голови правління - віце-президента ЗАТ Мохаммада Фарука Усмана Сіддікі, членами правління: віце-президента з адміністративно-правових питань Валентину Сухоносову, віце-президента з питань комерції Васіма Мехбуба, віце-президента з фінансів та економіки Абіда Хусейна Джунеджо, виконавчого директора Хашіма Разу, віце-президента із зовнішньоекономічної діяльності та маркетингу Різвана Хана.
Крім того, у ревізійну комісію обрані від основного акціонера Сергій Бабій (голова), Людмила Барбашова і Зоя Сайгакова, від компанії “Металзюкрайн Корп. Лтд.” - Юрій Риженков.
Як повідомлялася, ММЗ “ІСТІЛ (Україна)” в 2006 році дістав чистий прибуток у розмірі 11,5 млн грн. При цьому завод знизив прибуток від реалізації продукції на 32,6%, або на 23 млн грн, у порівнянні з 2005 роком - до 47,5 млн грн, обсяг реалізованої промислової продукції у відпускних цінах склав 1,697 млрд грн.
ЗАТ “ММЗ “ІСТІЛ (Україна)” є сучасним металургійним підприємством, побудованим за принципом міні-заводу з неповним металургійним циклом. до його складу входять електросталеплавильний, обтискної і копровий цехи, а також киснева станція. У модернізацію виробництва компанія ISTIL Group, що належить завод, інвестувала більше 150 млн. доларів.
Проектна потужність ММЗ становить 1 млн тонн стали на рік.
Основні виробничі потужності підприємства включають 120-тонну електросталеплавильну піч “Данарк” із сучасної газоочисткою, рівень очищення якої перевищує європейські стандарти, пек-ківш, вакууматор для виробництва високоякісних сталей, шестиручову машину безперервного лиття для виробництва квадратної та круглої заготівель, а також прокатний стан 950/900 із продуктивністю 1,2 млн тонн на рік і лінію печей для виробництва термополіпшеного прокату.
“ІСТІЛ (Україна)” має сертифікат ISO 9001:2000 фірми TUV-NORD (Німеччина). Продукція експортується в США, Великобританію, Німеччину, Францію, Італію, Фінляндію, Іспанію, Болгарію, Румунію, Росію, Білорусію, Туреччину та інші країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас