Британський банк Northern Rock спростовує чутки щодо переговорів про продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк Northern Rock спростовує чутки щодо переговорів про продаж

Фондовий ринок
89
Опинившись в скрутному фінансовому становищі через глобальну кризу ліквідності британський банк Northern Rock спростовує чутки про переговори про продаж компанії, однак заявляє, що розглядає "всі стратегічні можливості", повідомляє Reuters.
"Протягом останніх днів у ЗМІ з'явилися спекуляції щодо можливих транзакцій; Northern Rock у даний момент не веде переговорів ні з ким, однак рада директорів усвідомлює свій обов'язок і розглядає всі стратегічні можливості в інтересах акціонерів і клієнтів", - говориться в заяві компанії. Банк також завив, що всі заощадження його клієнтів "перебувають у безпеці".
17 вересня міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг завив, що якщо буде необхідно влада країни гарантують схоронність всіх депозитів банку. "Якщо знадобиться, ми введемо в дію угоди, які гарантують всі існуючі депозити в Northern Rock", - сказав Дарлінг. "Люди можуть продовжити забирати свої гроші з банку Northern Rock, однак якщо вони вирішать їх там залишити - вони будуть гарантовано в безпеці", - додав міністр. Northern Rock став останньою жертвою кризи на кредитних ринках світу.
Наприкінці минулого тижня банк зіштовхнувся з проблемами фондування на грошовому ринку, і Банк Англії надав йому екстрене фінансування. Новини про це посіяли паніку серед 1,4 млн вкладників. За деяким даними з 14 вересня клієнти забрали з банку близько 2 млрд фунтів стерлінгів (2,9 млрд євро).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас