Британський уряд обіцяє захист депозитів у спробі зупинити паніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський уряд обіцяє захист депозитів у спробі зупинити паніку

Фондовий ринок
309
Уряд Великобританії заявив у понеділок, що повністю компенсує можливі втрати вкладників британського регіонального іпотечного банку Northern Rock, прагнучи зупинити паніку серед його вкладників, повідомляє The Financial Times.
Відповідно до заяви влади, вкладникам обіцяний захист всіх їх внесків, як в Northern Rock, так і в інших банках, на період кризи, що вибухнула. Ці обіцянки значно розширюють стандартну схему гарантування внесків, що діє в країні (відповідно до закону, повністю повертаються внески на суму до 2 тис. фунтів стерлінгів, 90% суми до 35 тис. фунтів).
Тим часом вкладники Northern Rock, що продовжували в понеділок штурмувати його відділення в країні, вже вилучили 2 млрд фунтів ($4 млрд), а акції кредитної організації, що подешевіли в п'ятницю на 31%, упали в понеділок ще на 35%.
Труднощі Northern Rock створюють побоювання і відносно можливих проблем в інших банків. Акції іпотечних кредитних організацій також знижуються. Побоювання інвесторів відображаються і на паперах банків у Європі та США.
Bank of America, передає агентство Bloomberg, повідомив у понеділок, що потрясіння на кредитному ринку вплинуть на показники його інвестиційного підрозділу.
Паніка вкладників Northern Rock почалася після того, як він попросив кредит в Банку Англії. Проблеми в кредитній організації виникли через скорочення можливостей для залучення позикових коштів із кредитного ринку (бізнес-модель Northern Rock припускає активне залучення позик для фінансування іпотечних кредитів). При цьому в Northern Rock, навпроти, зовсім небагато іпотечних кредитів класу subprime, і британські регулятори вважають якість його кредитного портфеля гарним.
Northern Rock, штаб-квартира якого розташована в місті Ньюкасле, в останні роки активно розширював свою діяльність. Він має 76 офісів у Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас