Ціни на нафту б'ють нові рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту б'ють нові рекорди

Енергетика
196
Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 17 вересня 2007 р. на провідних нафтових біржах значно підвищилися. Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця поставки склали:
у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 76,98 (+0,76) дол./барр.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 80,57 (+1,47) дол./барр.
На минулому тижні ціни на нафту Brent досягли рекордного рівня за 13 місяців, а ціни на нафту WTI (Light Sweet) вперше в історії перевищили межу 80 дол./унція і тричі досягали нових абсолютних рекордів. За минулий тиждень ціна нафти Brent виросла на 1,15 дол./барр., або на 1,5%. Ціна ф'ючерса Light Sweet за цей же період зросла на 2,40 дол./барр., або на 3,1%.
Хоча на торгах 14 вересня ціни на нафту помітно знизилися, корекцію на ринку поки не можна вважати глибокою. З початку вересня ціна нафти Brent знизилася лише двічі - 12 і 13 вересня, а ціна нафти WTI знизилася всього один раз - 14 вересня, після того, як установила під час торгів новий абсолютний рекорд - 80,36 дол./барр.
Майже два тижні з початку вересня ціни на нафту росли через активні спекулятивні покупки, викликані побоюваннями дефіциту поставок "чорного золота". Росту сприяли низькі запаси сирої нафти та бензинів у США, відсутність активних дій ОПЕК щодо збільшення нафтовидобутку, а також підвищена штормова активність у Північній Атлантиці.
Відповідно до звітів, підсумкам першого тижня вересня запаси сирої нафти в США минулому найнижчі за вісім з половиною місяців, а запаси бензинів були рекордно низькі за два роки. У той же час країни ОПЕК прийняли рішення про збільшення офіційної квоти видобутку нафти всього на 500 тис. барр./день, однак набере чинності це рішення тільки з 1 листопада.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас