Індія та Китай тягнуть на себе економіку Азії і дають надію світу на подолання іпотечної кризи в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія та Китай тягнуть на себе економіку Азії і дають надію світу на подолання іпотечної кризи в США

Фондовий ринок
313
Бурхливе економічне зростання в Китаї та Індії спонукало Азіатський Банк Розвитку підняти загальний прогноз розвитку азіатської економіки в 2007 році з 7,3% до 8,3%, повідомляється в прес-релізі банку.
АБР також підняв прогноз на 2008 рік з 7,7% до 8,2%. Втім, банк попередив, що стійкому розвитку можуть загрожувати нестабільної, високі, ціни на нафту і важко передбачувані наслідки іпотечної кризи в США, що може привести до уповільнення найбільшої економіки світу.
"Ця переоцінка ґрунтується на винятково сильному росту в гігантських економіках Азії - Китайської Народної Республіки та Індії, - заявив Іфзал Алі, провідний економіст АБР. - Основні параметри на 2007 рік були також підняті завдяки вищим, ніж очікувалося, темпам росту в Індонезії та Філіппінах".
Китай та Індія, чий ВВП становить 55,3% ВВП Азії, відзвітувалися про найвищі темпи економічного росту за 13 і 18 років, відповідно, за першу половину 2007 року. АБР підвищив свій прогноз для Китаю до 11,2% з минулої позначки в 10%. Для Індії прогноз був підвищений до 8,5% з 8%. В 2008 році очікується, що економіка Китаю виросте на 10,8%, а Індії на 8,5%.
" Захисні механізми, які розвиваються в Азії проти зовнішніх деструктивних факторів можуть протистояти уповільненню економіки в США, - підкреслив Алі. - Стабільність економічного росту в регіоні буде залежати від того, як країни будуть вирішувати свої внутрішні проблеми".
Очікується, що економіка Південно-східної Азії виросте на 6,1% в 2007 році, а В'єтнам очолить це зростання, продемонструвавши збільшення ВВП на 8,3%. АБР також підняв свій прогноз росту економіки Філіппін до 6,6%. Індонезія також продовжує прискорювати свій розвиток і очікується, що її ВВП збільшиться до 6,2%. Через політичну нестабільність економіка Таїланду покаже зростання на 4% в 2007 році, що майже збігається з попередніми оцінками.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас