Морозиво подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Морозиво подорожчає

Аграрний ринок
659
Дефіцит молока змушує виробників морозива піднімати ціни. Оператори ринку впевнене - навіть істотне подорожчання холодних ласощів не зможуть негативно вплинути на його споживання. Зростання ринку цього року складе не менше 20%.
Як повідомив начальник відділу маркетингу компанії "Ласка" Тетяна Довганич, незважаючи на те, що протягом досить успішного літнього сезону цього року морозивники цін не піднімали, уже в жовтні-листопаді через подальше подорожчання молока морозиво виросте в ціні мінімум на 10-15%. На думку президента асоціації "Морозиво та заморожені продукти" Ігоря Бартковського, подорожчання продукції не знизить реалізацію товару. "Українці можуть собі дозволити купувати й більш дороге морозиво, якщо воно відповідної якості. Зараз зростають ціни практично на всі продукти харчування", - говорить він.
За даними Держкомстату, з початку року в Україні виробництво морозива склало 71,1 тис. т, що на 11,5 тис. т більше торішніх показників. Незважаючи на збільшення цін, на думку Тетяни Довганич, за поточний рік споживання морозива в Україні збільшиться в середньому на 20%.
На думку бренда-менеджера компанії "Троянда" Олени Семенової-Столбченко, розвиватися ринок морозива міг би більш інтенсивно при наявності у виробників чіткої системи збуту. За її словами, морозивники не визначають кінцеву ціну продукту, не можуть чітко спрогнозувати виробництво. "Виробники морозива працюють із незалежними дістрібюторами, які самостійно встановлюють розмір торгової націнки, міняють її залежно від сезону та поточної ситуації на ринку", - говорить вона.
Невеликі оборотні кошти компаній, що випускають морозиво, не дозволяють їм розвивати власну дистрибуцію. Виробники морозива, не маючи прямих крапок продажів, повністю залежать від постачальників і роздробу.
Начальник відділу маркетингу та реклами компанії "Рудь" Людмила Юрковська оцінює ємність українського ринку морозива в 180-200 тис. т. <./p>
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас