Японці спростовують чутки про будівництво чотирикілометрвого хмарочосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці спростовують чутки про будівництво чотирикілометрвого хмарочосу

Нерухомість
182
Незважаючи на чутки, японська Taisei Corporation не планує зводити хмарочос висотою чотири кілометри, повідомляє Architectural record. Вежа за назвою X-Seed 4000, на створення якої архітекторів надихнула гора Фудзі, була розроблена як полігон для майбутніх технологій ккологічного будівництва та існує тільки на папері.
Розроблювачі передбачили одержання енергії із сонячного світла, а також запланували системи контролю температури та атмосферного тиску.
В X-Seed 4000, де могли б жити понад півмільйона чоловік, заплановано 800 поверхів. Раніше повідомлялося, що у випадку будівництва хмарочоса-гори інвестиції в проект могли б скласти до 900 мільярдів доларів.
Як уточнює видання, основною проблемою у висотних будинках є переміщення людей усередині. Один із читачів AcceleratingFuture.com поцікавився, як довго прийдеться людині, що перебуває на 800 поверсі, чекати ліфту.
Зараз найвищою недобудованою вежею у світі є Burj Dubai висотою 512 метрів, що після закінчення будівництва складе близько 700 метрів. Найвищий завершений будинок - це 509-метрова Taipei Tower.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас