Камбін збільшує штат НКРЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Камбін збільшує штат НКРЕ

Енергетика
110
Уряд збільшить кількість членів Національної комісії з регулювання електроенергетики. Як стало відомо "ДЕЛУ", склад комісії буде розширений з п'яти до семи чоловік. Такий крок покликаний змінити розміщення сил у цьому органі на користь енергетичного блоку Кабміну.
Зараз у НКРЕ склалася ситуація, коли одна половина членів входить до сфери впливу Секретаріату президента, а інша - віце-прем'єра з ПЕК Андрія Клюєва і міністра палива та енергетики Юрія Бойко. "Членів НКРЕ Сергія Дунайло і Віктора Меркушова можна вважати людьми, лояльними стороні президента. У той же час Костянтин Теличко та Сергій Титенко ближче до Клюєва. П'ятий член НКРЕ Юрій Андрійчук встиг відрізнитися як к "помаранчевому", так і в "блакитному" таборах", - пояснює джерело в комісії. За його словами, орган приймає рішення більшістю голосів, і при такій конфігурації в будь-який момент може виникнути проблема створення більшості для ухвалення необхідного рішення.
Глава комісії Сергій Титенко пояснює необхідність збільшення складу комісії ростом навантаження на неї. "Зараз розробляється нова модель енергоринку: впровадження роботи із прямих контрактів, новий механізм тарифотворення, а наприкінці цього року займемося розробкою нової моделі ринку газу. Це три перевороти на ринку ПЕК. Як їх можливо виконати в умовах, коли всі члени комісії завантажені роботою?" - запитує Титенко. При цьому він відзначив, що в офісі НКРЕ вже готують кабінети для нових співробітників.
У свою чергу, Юрій Продан, заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони, щкий курирує питання енергетики, вважає, що необхідності збільшувати кількість членів комісії немає. "П'ять чоловік досить для прийняття рішень. навантажень, які збільшуються, лягає на апарат, а не на членів комісії", - пояснює Продан.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас