Кіберзлочинники атакували антифінингові сайти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберзлочинники атакували антифінингові сайти

140
Борці з розроблювачами шкідливого та фішингового програмнного забезпечення зазнали невдачі. Протягом двох тижнів веб-ресурси, що спеціалізуються на боротьбі з кіберзлочинністю, піддавалися DDoS-атакам, повідомляє PC World.
29 серпня зловмисники спробували паралізувати роботу служби CastleCops.com, яка розсилає інформацію про виявлений фішингових сайти у 50 силових відомств у різних країнах світу. Використовуючи мережу зомбування комп'ютерів, кіберзлочинці відсилали численні сміттєві пакети даних на сервери служби, чим викликали їх перевантаження і відмову в обслуговуванні. У результаті, ресурс був недоступний протягом декількох годин. Після того, як були початі контрзаходи, сайт CastleCops відновив роботу. Але зловмисники не вгамувалися і організували DDoS-атаки на такі сайти, як 419eater.com, fraudwatchers.org, scam.com, scamfraudalert.com, aa491.org і scamwarners.com. Доступу до деяким із цих ресурсів немає донині.
Засновник CastleCops Пол Лауданскі і його колеги з інших некомерційних організацій, що спеціалізуються на комп'ютерній безпеці, не можуть дати розумне пояснення цим атакам. Залишається також неясним, здійснювалися напади на сайти однією зграєю зловмисників або декількома групами кіберзлочинників. За словами Пола Лауданскі, йому вже вдалося зібрати деякі важливі відомості, але розголошувати їх він поки не має наміру.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас