Бойко вважає, що весь газ, що потрапив в українські газосховища, автоматично стає українським — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко вважає, що весь газ, що потрапив в українські газосховища, автоматично стає українським

Енергетика
151
Якщо в наступному році відбудуться коливання в ціні газу на ринку, то Україна використає 30 мільярдів кубів "щодо дешевого газу", що вже закачаний в українські газосховища. Таку думку висловив під час інтерв'ю на радіо "Свобода" міністр палива та енергетики, Герой України Юрій Бойко.
Юрій Бойко завірив, що в цей момент у газосховища вже закачано близько 30 млрд. куб. газу.
"У нас же 30 мільярдів кубів газу, тобто половина того, що потрібно для країни, є в наших газосховищах. Якщо там навіть будуть якісь коливання за ціною, то ми, маючи цей відносно дешевий газ у порівнянні з нашими сусідами, забезпечимо стабільність і прогнозовану ціну на наступний рік", - сказав міністр.
Нагадаємо, що раніше голова Секретаріату Президента України Віктор Балога обвинуватив Кабінет Міністрів у тому, що при "переможних реляціях" про запас в 20 мільярдів кубометрів газу, 16 млрд. із цього обсягу належить компаніям-нерезидентам, зокрема "РосУкрЕнерго" і "Укргазенерго". І що сам "Нафтогаз" володіє в сховищах лише 2.2 млрд куб.
У відповідь на це НАК "Нафтогаз" повідомив, що газу, що належить властиво йому, у сховищах близько 5.5 млрд куб. Компанія ж "Укргазенерго" (котрій належало 13 млрд.куб), на думку представників НАК, є резидентом України, оскільки 50 відсотків власності належить Україні.
Щодо газу, що належить іншим комерційним структурам, а також Росії, НАК "Нафтогаз" не повідомляв.
Обсяг українських газосховищ близько 32 млрд кубометрів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас